Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρετή Κοκκίνου - Νησιά στην Βεράντα || Νέο single || Με τα φτερά στην πλάτη (Μπάμπης Τσέρτος)



«Νησιά στη βεράντα»
Αρετή Κοκκίνου & Μαρία Παπαδάκη


Η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της τραγουδοποιού Αρετής Κοκκίνου, σημείο συνάντησης με την στιχουργό Μαρία Παπαδάκη, πλαισιωμένη με ενδιαφέρουσες και  «κόντρα» συνεργασίες,  κυκλοφόρησε  από την  MLK με την υποστήριξη της “Κιθαρωδίας”.

Η Αρετή Κοκκίνου γράφει τα τραγούδια και παίζει κιθάρες και μαντολίνο, ενώ τους στίχους σε όλα τα τραγούδια υπογράφει η Μαρία Παπαδάκη. Μαζί τους συνεργάζονται αγαπημένοι ερμηνευτές από διαφορετικούς μουσικούς χώρους: Μπάμπης Τσέρτος, Δήμητρα Μαστορίδου, Ερωφίλη, Μάκης Σεβίλογλου, Θέλμα Καραγιάννη, αλλά και η νεότερη Ξένια Ροδοθεάτου, προσφέροντας ο καθένας το δικό του ύφος και συναίσθημα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός πολύ ενδιαφέροντος συνολικού ακούσματος. Κοινός παρονομαστής το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι, με latin, rock, έως ρετρό επιρροές, που αρχικά προκαλούν μια νοσταλγία για το παλιό, οικείο άκουσμα αλλά ταυτόχρονα ξαφνιάζουν ευχάριστα με την σύγχρονη μουσική αισθητική τους.  

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πάρης Μαμμάς (κλαρινέτο), Νίκος Ρούσσoς (κρουστά) Έλσα Παπέλη (βιολοντσέλο), Λευτέρης Ανδριώτης (λύρες), Φίλιππος Περιστέρης (πιάνο & ακορντεόν), Θανάσης Σολούκος (ακορντεόν), Σταύρος Αναστασιάδης (μπάσο), Αλέξανδρος Καστανιώτης (γκάιντα). Ο Αντώνης Μιτζέλος  συμμετέχει φιλικά χρωματίζοντας ηλεκτρικά με την κιθάρα του  δύο τραγούδια.

Track list
1. ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ | Ορχηστρικό | Αρετή Κοκκίνου
2. ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΩΣ | Δήμητρα Μαστορίδου
3. ΑΝΕΜΕ | Ερωφίλη
4. ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ | Ξένια Ροδοθεάτου
5. ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ | Μπάμπης Τσέρτος
6. ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ | Μάκης Σεβίλογλου
7. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΩ | Ερωφίλη
8. ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ | Μάκης Σεβίλογλου
9. ΝΗΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ | Δήμητρα Μαστορίδου
10. ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ | Απαγγελία Θέλμα Καραγιάννη


Συντελεστές
Παραγωγή: Αρετή Κοκκίνου
Ηχοληψία/mix: Ιωσήφ Χυδήρογλου | Studio DOTWAV, Αντώνης Παπαβομβολάκης | Studio MUSICROW, P.A. Dove Φίλιππος Περιστέρης | Studio Encore,  Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος | Studio Minus-2
Mastering : Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος | Studio Minus-2
Programming: Ιωσήφ Χυδήρογλου & Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος
Σύμβουλος παραγωγής & επικοινωνίας | κυκλοφορία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ | ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ
Artwork: endorfini.arts.ideas.people.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Κιθαρίστα, μαντολινίστα και συνθέτης γεννημένη στην Αθήνα, βρίσκεται στα δρώμενα της ελληνικής μουσικής σκηνής σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους  εντός και εκτός Αθηνών, σε φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές από το 1997.

Κάτοχος πτυχίων αρμονίας , αντίστιξης και φούγκας και σπουδάστρια σύνθεσης στο
 "Ωδείο  Athenaeum" με τον Χρήστο Αναστασίου.
Μέλος των μουσικών  σχημάτων "Ευδαίμονες" και “Ρε Καντίνι” του Δημήτρη
Συμμετοχή στην θεατρική παράσταση «Οι κυνικοί ξανάρχονται» του Νίκου Καλογερόπουλου στις καλοκαιρινές παραστάσεις του 2006.

 Συνεργασίες των τελευταίων ετών με τον Κώστα Μάντζιο, την Καίτη Κουλλιά, τη Γεωργία Βεληβασάκη,  τον  τραγουδιστή της Λυρικής Σκηνής Δημήτρη Κάσσαρη, τη Μαρία Κανελλοπούλου,την Πένυ Ξενάκη, το Νίκο Αβαγιανό. Επίσης με τους νέους τραγουδιστές Πάνο Λαμπρίδη, Δημήτρη Ερατεινό και Νίκο Καρακαλπάκη. Ιδρυτικό μέλος του σχήματος ελληνικής ελληνικής έντεχνης και έθνικ μουσικής “Άραθελ”. Σύμπραξη  με το συγκρότημα Soul Destiny  στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά  με ερμηνευτές, μεταξύ των άλλων, την Πόπη Αστεριάδη την Σοφία Παπάζογλου και τον Γιάννη Λεκόπουλο. Συνεργασία με τη συνθέτη Πηγή Λυκούδη και συμμετοχή στις συναυλίες της στο κέντρο πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” (2013) στο Βυζαντινό Μουσείο στις (2014) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών “Ας τραγουδήσουμε και πάλι” που παρουσιάστηκε στο Institut Sépharade Européen των Βρυξελλών και στην μουσική-θεατρική παράσταση “Τα Πάθη της Αγάπης” σε κείμενο του Θανάση Σάλτα που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Σμύρνης το καλοκαίρι του 2015.

Ως συνθέτης, ενορχηστρώτρια και στιχουργός, υπογράφει την πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Η ζωή στο βασίλειο του τίποτα" της νέας τραγουδίστριας Θέλμας Καραγιάννη.
Μόλις κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά σε στίχους της ποιήτριας και στιχουργού Μαρίας Παπαδάκη με ερμηνευτές την Ερωφίλη, τη Δήμητρα Μαστορίδου, τον Μπάμπη Τσέρτο, το Μάκη Σεβίλογλου και την Ξένια Ροδοθεάτου. Έγραψε τη μουσική και συμμετείχε ως μουσικός, και ηθοποιός  στη θεατρική παράσταση “Τα χρόνια του φιδιού-Λιπεσάνορες” που ανέβηκε το χειμώνα του 2015-16 στο θέατρο “Βαφείο”.

 Διετέλεσε ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤόπεν από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016. Συνεργάζεται ως ρεπόρτερ με τον νέο ιστότοπο “Μουσικόγραμμα”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.