Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Botox & Fillers



Μία σφαιρική εικόνα για τα Botox & τα Fillers – ΄Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δρ. Έβελυν Στεφανάκη MD., Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Δερματοχειρουργός,
Ειδικ. Νος. Ανδρέας Συγγρός,
Clinical Fellow Royal Free Hospital, London, UK



Σήμερα θα κάνουμε μιά εισαγωγή όσον αφορά τα Botox και τα Fillers και θα δώθουν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις όπως το πού τοποθετούνται, πώς λειτουργούν, ποιές είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει αυτές τις θεραπείες.

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Botox και Fillers?
To Botox μπορεί να θεωρηθεί ώς μία θεραπεία ρυτίδων. Μειώνει τις ρυτίδες με την ελλάτωση τις κινήσεως των μυών του προσώπου. Το Botox λειτουργεί με το να επιτυγχάνει χαλάρωση αυτών των μυών και εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων για τουλάχιστον 6 μήνες, στις περιοχές ανάμεσα στα μάτια (τις ρυτίδες συνοφρύωσης), στο μέτωπο καθώς και γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας).


Τα Fillers από την άλλη, χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση και για τη δημιουργία σωστού περιγράμματος προσώπου. Χρησιμεύουν στη διόρθωση των μαύρων κύκλων και της χαλάρωσης δέρματος κάτω από τα μάτια, το έλλειμα όγκου στα ζυγωματικά και τις ρυτίδες γέλιου.Επίσης χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση του κάτω τμήματος του προσώπου, που δημιουργεί και ελλείψη όγκου στα χείλη. Με την διόρθωση αυτών των σημείων, το πρόσωπο αποκτά φρεσκάδα και υγεία και βελτιώνεται σημαντικά. Τα Fillers είναι καταπληκτικά και για τη δημιουργία περιγράμματος στο πρόσωπο. Χρησιμοποιούνται για την ¨ενδυνάμωση¨ του πηγουνιού, για να δώσουν έμφαση στα ζυγωματικά,για την βελτιώση της εμφάνισης της μύτης, (μη-χειρουργική ρινοπλαστική).


Τι είναι τα Fillers?
Tα Fillers είναι ενέσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τον σχηματισμό και την γλυπτική του προσώπου. Το πρώτο ενέσιμο δημιουργήθηκε το 1980 και ήταν από κολλαγόνο βοοειδών. Χρησιμοποιήθηκε για την αναπλήρωση λεπτών ρυτίδων και την αύξηση χειλιών. Τώρα πλέον τα περισσότερα ενέσιμα αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται μέσα στο σώμα μας, στα μάτια, στις αρθρώσεις και στο δέρμα. Λειτουργεί σα λιπαντικό ενώ απορροφά τους κραδασμούς.



Ποιό Filler είναι το πιο κατάλληλο για εσάς?
Εξαρτάται απο ποιά περιοχή του προσώπου θεραπεύουμε. Εαν θέλουμε να διορθώσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια ή τα χείλια ή να κάνουμε μή-χειρουργική ρινοπλαστική το καλύτερο filler είναι το Restylane.




Τί είναι το Restylane?
Tο Restylane είναι ένα απο τα πρώτα ενέσιμα και κυκλοφορεί στην αγορά 20 χρόνια. Είναι καθαρή γέλη και έχει την πυκνότητα ζελέ. Είναι σφιχτό και εύπλαστο και μπορεί να εξαπλωθεί και να γίνει επίπεδο. Βοηθά πολύ στις περιοχές κάτω από τα μάτια, τα χείλη, και τη μύτη. Επίσης είναι αναστρέψιμο.


Τι ειναι το Juvederm Voluma?
Επίσης είναι ενέσιμο, που δημιουργήθηκε το 2005.Είναι καθαρή γέλη, με σύσταση σα σφουγγαριού. Είναι ιδανικό για τη χρήση της μεσότητας του προσώπου, των ζυγωματικων, του πηγουνιού και γύρω από αυτό. Διαρκεί για 2 χρόνια και είναι αναστρέψιμο.


Ποιά είναι η διαφορά του Juverderm και του Juvederm Voluma?
To Juverderm είναι παλαιότερο ενέσιμο. Είναι μαλακό προιόν με πολύ κολλώδη σύσταση. Δεν είναι κατάλληλο για γλυπτική προσώπου και για θεραπεία κάτω από τα μάτια. Είναι αναστρέψιμο.


Τί είναι το Radiesse?
Είναι διαφορετικό ενέσιμο και δεν είναι υαλουρονικό οξύ. Προέρχεται άπο το ασβέστιο που βρίσκεται στα οστά και στα δόντια. Είναι ένα προιόν κολλώδες και μοιάζει στη σύσταση με φυστικοβούτυρο, οπότε μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα και να επιπεδωθεί. Είναι καταπληκτικό για να τονιστούν τα ζυγωματικά και το πιγούνι. Δεν χρησιμοποιείται κάτω απο τα μάτια η στα χείλια. Διαρκεί 12-15 μήνες και δεν είναι αναστρέψιμο που σημαίνει οτι διαλύεται από μόνο του.


Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των αναστρέψιμων fillers?
H αναστρεψιμότητα των fillers είναι ένα πολύ δυνατό όπλο που επιτρέπει τη τροποποίηση των αποτελεσμάτων ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι μετά από μήνες ή χρόνια και επιτρέπει στον ασθενή και τον θεράπων, περισσότερες επιλογές και έλεγχο του αποτελέσματος. Ανατρέπουμε το αποτέλεσμα των fillers με ένα προιόν που ονομάζουμε Hylenex. Είναι ένα υγρό που εμβάλλεται στο filler και το διαλύει, το μετατρέπει σε νέρο, που απορροφάται από τον οργανισμό.

Λίγες πληροφορίες για τα μη-αναστρέψιμα fillers.
To Sculptra και το Radiesse έχουν διάρκεια 1,5-2 χρόνια, οπότε είναι περιορισμένης διάρκειας αλλά δεν είναι αναστρέψιμα και έχει αναμονή για να διαλυθούν.
Το Fat και το Αrtefill είναι δύο ενέσιμα που δεν είναι αναστρέψιμα αλλά είναι συγχρόνως και μόνιμα που σημαίνει ότι όταν εγχυηθούν, τα αποτελέσματα παραμένουν για μία ζωή.
Πόσο ασφαλή είναι τα ενέσιμα και ποίες οι ανεπιθύμητες ενέργειες τους?
Υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστούν μώλωπες σε ποσοστό 30% ειδικά όταν εγχύουμε κάτω από τα μάτια.
Η δημιουργία ογκιδίων απασχολεί πολλούς ασθενείς.
Και οι δύο αυτές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιήθουν με τη χρήση μικροκάνουλας που χρησιμοποιώ στο ιατρείο μου.
Θα παρουσιαστεί οίδημα για 2-4 ημέρες.
Οι ασθενείς παρουσιάζουν ανησυχία ότι δεν θα μοιάζουν με τον εαυτό τους ή ότι θα έχουν ένα πολύ ψεύτικο αποτέλεσμα. Αυτά ελαττώνονται με την σωστή επιλογή του θεράποντος Δερματολόγου. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη φυσικότητα των αποτελεσμάτων στην κλινική, με ασθενείς που εξακολουθούν να μοιάζουν φυσικοί αλλά είναι μιά καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Ας μιλησουμε λιγο για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μπορούμε να διατρέξουμε με τη χρήση των ενέσιμων.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η έγχυση σε αγγείο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κατά τη διάρκεια που εγχύουμε τα ενέσιμα, κατά λάθος εγχύσουμε σε αρτηρία ή όταν υπάρξει πολύ μεγάλη πίεση γύρω από την αρτηρία προκαλώντας βλάβη τοπικά στο δέρμα και πολύ σπάνια βλάβη στην όραση.
Είναι πολύ σπάνια παρενέργεια, αλλά υπάρχουν κάποιες τεχνικές που ακολοθούμε για να ελαχιστοποίηθει. Είναι σημαντικό ο θεράπων ιατρός να έχει πολύ καλή γνώση της ανατομίας του προσώπου και να ακολουθεί πολύ προσεκτική τεχνική όταν εγχύει τα ενέσιμα. Η χρήση της μικροκάνουλας μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού και αυτό γιατί το άκρο της δεν είναι αιχμηρό και δεν εισέρχεται σε αγγεία.

Θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές πιο δύσκολες απο άλλες, όπως η περιοχή κάτω απο τα μάτια και η μη-χειρουργική ρινοπλαστική καθώς και το οτι είναι σημαντική η σωστή επιλογή ιατρού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα