Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

HALF NOTE JAZZ CLUB | ΝΕΑ "ΚΑΥΤΗ" ΣΕΖΟΝ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


NEW ΗΟΤ SEASON | 2017 – 2018

Μια νέα «καυτή» σεζόν για το Half Note Jazz Club, το ιστορικό στέκι της πόλης για την jazz, το blues, τις ethnic και world μουσικές, τις ιδιαίτερες εκφάνσεις της urban ελληνικής μουσικής και όχι μόνο. Γεμάτη η σεζόν με ονόματα που ξέρουμε ή που θα μάθουμε τώρα, μεγάλα ονόματα στο χώρο τους που θα απολαύσουμε κάθε στιγμή τους, με μουσικές που θα μας φτιάξουν την διάθεση και θα μας κάνουν να ξεφύγουμε.


Ξεκίνημα με τους Iasis, ένα δημιουργικό jazz σχήμα που βγαίνει μέσα από την παράδοση και φτιάχνει τη δική του. Μαζί τους οι: Ορφέας Περίδης,  Έλλη Πασπαλά και Μαρίνα Σάττι. Μετά έρχεται η μοναδική comedy brass band από τη Θεσσαλονίκη, οι Monie & Monie Conniente του Διογένη Δασκάλου και ακολουθεί ο υπέροχος «Miles του καιρού μας», ο σπουδαίος τρομπετίστας Wallace Roney για να δώσει κι αυτός τη θέση του στον «δικό μας» θρύλο, τον Πετρολούκα Χαλκιά.

Ο Νοέμβριος γίνεται πιο funky και groovy! Με τη soul diva και μούσα του James Brown, Martha High, και μετά με τον funkmaster Dr. Lonnie Smith. Ακολουθεί το tango του Αργεντίνου Melingo, η swingin’ γοητεία της Charmin Michelle, το flamenco fuego του ζεύγους Alicia Marquez & Ramon Martinez που μας βάζει σε έναν άκρως εκρηκτικό Δεκέμβριο. Θα συναντήσουμε το blues rock των Nine Below Zero και το ιστορικό σαξόφωνο του θρυλικού Chico Freeman. Οι φετινές γιορτές θα μας βρουν να ξεφαντώνουμε με swing, gypsy jazz και rockin’ blues, με τα εκρηκτικά γκρουπ Sugarpie & The Candymen και The Su’sis.  Let the good times roll…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

IASIS & FRIENDS
Special Guests:
ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ, ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ
Παρασκευή 6 έως Δευτέρα 9 Οκτωβρίου
Ίσως η πλέον ιστορική μας μπάντα της jazz και της world fusion με το μοναδικό ηχόχρωμα των Κ. Μπαλταζάνη, D. Lynch, Γ. Κιουρτζόγλου, Π. Κούρτη και Ζ. Σπυριδάκη μαζεύεται και πάλι μετά από πολλά χρόνια και συναντά με αυτοσχεδιασμό, τραγούδι και παράδοση τους εκλεκτούς της καλεσμένους.

ΜΟΝΙΕ & ΜΟΝΙΕ CONNIENTE
«ΖΩΗ ΞΥΣΤΟ»
Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Οκτωβρίου
H μοναδική comedy brass band του σατυρικού σαξοφωνίστα Διογένη Δασκάλου και της τρελοπαρέας των Monie & Monie Conniente από την Θεσσαλονίκη, με be bop στην γλώσσα του stand-up comedy και…tzanabet brass ήχο, στην καινούργια τους δουλειά «ΖΩΗ ΞΥΣΤΟ»!

WALLACE RONEY QUINTET
Today’s…“Man with the Horn”
Παρασκευή 20 έως Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
Ο τρομπετίστας της τζαζ που γαλουχήθηκε από τον Miles Davis, είναι εδώ και πολλά χρόνια ο ίδιος ένας jazz θρύλος!  Επιστρέφει στην Αθήνα για υψηλές στιγμές κορυφαίας μουσικής post-bop δημιουργίας,  με την all star μπάντα του.

ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
& ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Αυθεντικό ηπειρώτικο γλέντι με τον master του κλαρίνου!
Παρασκευή 27 έως Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
Ο ζωντανός μύθος της μουσικής μας κληρονομιάς με το κλαρίνο, τους συνεργάτες του και τον Αντώνη Κυρίτση, στήνουν μαεστρικά  ένα  υπέροχο μουσικό ταξίδι στις ιδιαίτερες πατρίδες και την  Ήπειρο.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

MARTHA HIGH
& THE SOUL COOKERS
Η soul diva και μούσα του James Brown!
Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Νοεμβρίου
Μία θρυλική τραγουδίστρια της soul και του funk, η φωνή που στήριξε για 30 και πλέον χρόνια τον James Brown σε όλες τις περιοδείες του και μέλος της μπάντας των JB’s, για πρώτη φορά σαν leader στην Ελλάδα με την σπουδαία μπάντα της.

Dr. LONNIE SMITH TRIO
Ο θρυλικός «γιατρός» της καρδιάς μας επιστρέφει στο Half Note!  
Παρασκευή 10 έως Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
Ο εμβληματικός jazz master & guru οργανίστας με περισσότερα από 50 χρόνια στην πρωτοπορία της μουσικής, επιστρέφει στον αγαπημένο του αθηναϊκό χώρο για τις ανεπανάληπτες και απρόβλεπτες μουσικές καταστάσεις που διαπερνούν την jazz, το groove, την  soul με τον μοναδικό  τρόπο του Dr. Lonnie, του «γιατρού»…των ψυχών μας!

MELINGO
Ο Αργεντίνος δανδής του tango!
Σάββατο 18 έως Τρίτη 21 Νοεμβρίου
Ο πιο ριζοσπαστικός τροβαδούρος της Λατινικής Αμερικής με την βαθιά φωνή και την εναλλακτική προσέγγιση στο tango, επιστρέφει στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τη νέα - βραβευμένη με τα βραβεία Gardel - δουλειά του “Anda”. Σαν θαυματοποιός, βγαλμένος από νουβέλα του Μπόρχες, ο πολυτάλαντος τραγουδοποιός, ηθοποιός και κλαρινετίστας στις πιο…απροσδόκητες συναυλίες της χρονιάς!  
 
CHARMIN MICHELLE QUINTET
Μια εξαιρετική κυρία της jazz αφιερώνει στη Billie
Παρασκευή 24 έως Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Μια ξεχωριστή φωνή της σύγχρονης αμερικάνικης jazz σκηνής που «σουϊνγκάρει» και γνωρίζει όσο λίγες το savoir faire της jazz ερμηνείας, ακολουθούμενη από  το εξαιρετικό της σχήμα συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μυθική Billie Holiday.  

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ALICIA MARQUEZ & RAMON MARTINEZ Y GRUPO
Flamenco fuego από ην καρδιά της Ανδαλουσίας
Παρασκευή 1 έως Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Δύο διάσημοι & σπουδαίοι καλλιτέχνες του Flamenco  με το συγκρότημά τους, η μεγάλη χορεύτρια Alicia Marquez και ο εξαιρετικός χορευτής Ramon Martinez, συνεργάτες επί χρόνια στις σκηνές του κόσμου,  μετατρέπουν τη σκηνή του Half Note σε tablao  και μεταφέρουν κοντά μας το πάθος και την εκρηκτική γοητεία του αυθεντικού flamenco της Ανδαλουσίας.

NINE BELOW ZERO
Παρασκευή 8 έως Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου
Για περίπου 40 χρόνια στη κορυφή της σκηνής του μπλουζ/ροκ, 28 άλμπουμ (συμμετοχές Paul McCartney και R. McIntosh), εμφανίσεις με E. Clapton, κοινές περιοδείες με Alvin Lee, Stranglers ή και Squeeze, οι μοναδικοί Βρετανοί Nine Below Zero επισκέπτονται ξανά μετά από χρόνια την Ελλάδα με τον απαράμιλλο rockin’ blues ήχο τους.

CHICO FREEMAN TRIO
Παρασκευή 15 έως Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου
Ο πολυπράγμων και θρυλικός σαξοφωνίστας & συνθέτης Chico Freeman συνεχίζει να αποτελεί μία ανοικτή και εξαιρετικά καλογραμμένη σελίδα στην  jazz ιστορία.  Γιός του μυθικού τενόρου σαξοφωνίστα Von Freeman,  πέρασε από το hard bop στην avant garde ή την latin και το blues έχοντας ήδη συμπληρώσει  45 χρόνια στην καρδιά της μεγάλης jazz δημιουργίας.

SUGARPIE & THE CANDYMEN
Πέμπτη 21 έως Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου
Μία από τις πιο fun μπάντες της Ευρώπης μας επισκέπτεται αυτά τα Χριστούγεννα!  Η συναρπαστική Sugarpie και οι πιστοί της Candymen,  τρελαίνονται για swing ή jazz manouche και φτιάχνουν εξαιρετικές δικές τους συνθέσεις αλλά και διασκευάζουν σε swing από Beatles και Guns ‘n’ Roses μέχρι Queen και Ray Charles.  Βραδιές γιορτινές,  γεμάτες κέφι με μία εκρηκτική swing μπάντα.

THE SU’SIS
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 έως Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018
Αλλαγή χρονιάς και διάθεσης με τρεις θεϊκές γυναικείες φωνές και ολόδροσες παρουσίες, που σε μοτίβο και αμφίεση Νέας Υόρκης δεκαετίας 30’,  στο πνεύμα των Boswell, των Chordettes ή των Andrew Sisters, ανεβάζουν τα θερμόμετρα στο Half Note, «σουϊγκάρουν» με τους ξεχωριστούς μουσικούς τους και κυριολεκτικά μας αποπλανούν στην πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα.



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ HALF NOTE

HAPPY OPERA
Από 5 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα.
Τα Κυριακάτικα απογεύματα στο Half Note έρχονται να τονώσουν την διάθεση μας με την ξεχωριστή παράσταση «Happy Opera». Ένα μουσικό, οπερατικό ταξίδι, μελωδικό και απρόβλεπτο, όπου η «Κάρμεν» φλερτάρει με τον Frank Sinatra και η «Τριαβιάτα» συναντά την «Όπερα της Πεντάρας».  Επί σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους τρεις λυρικές φωνές και ένα πιάνο: η σοπράνο Λαμπρινή Καρτάλη, ο τενόρος Χρήστος Λάζος, ο μπάσος Παύλος Μαρόπουλος και ο πιανίστας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Αλεξία Πετροπούλου: "Ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη τη χαρά γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου... να χαίρεται!"

  «Το κλύσμα» στο θέατρο Αλκμήνη. Μιλήστε μου για αυτή την παράσταση. Αφηγούμαι, σαρκάζω και αυτοσαρκάζομαι, χορεύω, ερωτοτροπώ, πέφτω και σηκώνομαι,θυμάμαι και ξεχνώ... τη ζωή μιας γυναίκας που μέσα από τον πόνο, τον έρωτα, το χιούμορ, την προδοσία και τις όμορφες λέξεις,   προσπαθεί μονίμως να υπερβεί   τα ματαιωμένα όνειρά της και τις αντοχές της με συγχώρεση και αγάπη όσο και να συγκρούεται ο εσωτερικός της κόσμος με την πραγματικότητα και όλα αυτά τα όμορφα και δύσκολα ζωντανεύουν στην σκηνή υπό την σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Άννας Σωτρίνη.