Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ 11/12/17



Δεκέμβριος 2017

R.J. PALACIO

Θαύμα

Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο


Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 10+ ετών

Σελίδες: 368 · Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-484-452-4 · Τιμή: 13,99 €




Με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του best seller βιβλίου Θαύμα (Wonder) της R.J. Palacio, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το παιδικό-νεανικό μυθιστόρημα με νέο εξώφυλλο, βασισμένο σε εικαστικό της ομώνυμης ταινία με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον και Τζέισον Τρέμπλεϊ, που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Δεκεμβρίου 2017 από τη Spentzos Film.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Όγκι Πούλμαν, ένα συνηθισμένο παιδί με ένα «ασυνήθιστο» πρόσωπο. Γεννημένος με μια σπάνια ασθένεια που παραμόρφωσε το πρόσωπό του, ο Όγκι χρειάστηκε να υποστεί πολλά χειρουργεία. Η εμφάνισή του είχε ως αποτέλεσμα να λάβει κατ’ οίκον εκπαίδευση, ώσπου στα δέκα του χρόνια κάνει το τολμηρό βήμα: ξεκινά να φοιτά σε ένα συνηθισμένο δημοτικό σχολείο.

Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά και ένα συναρπαστικό μάθημα ζωής, τόσο για τον Όγκι όσο και για τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν, τους γονείς, την αδερφή του, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Ένα μάθημα που θα μεταμορφώσει την περιέργεια και την απέχθεια σε αποδοχή και καλοσύνη. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τίποτα δεν θα έχει μείνει ίδιο, αφού ο Όγκι έχει κατορθώσει να αγγίξει τη ζωή όλων, ενώ ο ίδιος θα συνειδητοποιήσει πως όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις, δεν μπορείς να είσαι σαν όλους τους άλλους!

Η ταινία Θαύμα έχει ήδη λάβει θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την επιτυχία του βιβλίου, το οποίο συγκαταλέγεται στα best sellers των New York Times με πωλήσεις 1 εκατομμυρίου αντιτύπων στις ΗΠΑ μόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως η απήχηση του μυθιστορήματος ήταν τόσο μεγάλη που ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα, το «διαλέγω καλοσύνη», ενάντια στον εκφοβισμό (bullying), ειδικά απέναντι στα άτομα με γενετικές δυσ-μορφίες, που φέρει τον τίτλο #choosekind.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα Ο Όγκι & εγώ, η ιστορία δηλαδή του Όγκι Πούλμαν από τη σκοπιά τριών παιδιών, του Τζούλιαν, του Κρίστοφερ και της Σάρλοτ, των οποίων ο Όγκι άλλαξε τη ζωή για πάντα, καθώς και το εικονογραφημένο βιβλίο Είσαι ένα θαύμα, μια αφήγηση της ιστορίας του Όγκι κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.


Περισσότερα για το Θαύμα και τη συγγραφέα R.J. Palacio στο blog μας: http://epkids.blogspot.gr/2016/12/rj-palacio.html



Η συγγραφέας

H R.J. Palacio ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, τα δυο τους παιδιά και τους δυο τους σκύλους. Επί είκοσι χρόνια εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων γνωστών και άγνωστων συγγραφέων διάφορων ειδών βιβλίων. Πάντα, όμως, ήθελε να γράψει. Όλο αυτό το διάστημα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει και κάποτε αντιλήφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε από μόνο του. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να γράφεις ένα βιβλίο, σκέφτηκε. Απλώς το αποφασίζεις και ξεκινάς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα δύο μυθιστορήματά της για παιδιά: Θαύμα (Βραβείο Μετάφρασης Νεανικού Βιβλίου 2014, Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας) και Ο Όγκι κι εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες, καθώς και το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο Είσαι ένα θαύμα, όλα σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο.  Περισσότερα για τη συγγραφέα στο www.rjpalacio.com




Δεκέμβριος 2017

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Για τα δικαιώματα, την κοινωνία, την οικονομία

Φιλελεύθερη Βιβλιοθήκη

Σελίδες: 384 · Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-760-0 · Τιμή: 16,99 €



Σε αυτό το ανθολόγιο εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού περιλαμβάνονται κείμενα που καλύπτουν θέματα όπως η φιλελεύθερη δηµοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ατοµικά δικαιώµατα (µε έµφαση στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του Τύπου, την ακαδηµαϊκή ελευθερία, τα δικαιώµατα που έχουν να κάνουν µε τον έλεγχο του σώµατός µας, τα δικαιώµατα των οµόφυλων ζευγαριών, των µεταναστών και των αδύναµων οµάδων).
Ο Αριστείδης Χατζής εξηγεί γιατί πρέπει να επιτρέπεται η ευθανασία, να μην απαγορεύεται ο λόγος μίσους, να έχουν δικαίωμα παιδοθεσίας τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί η πολυπολιτισμικότητα είναι επιθυμητή, γιατί ο εθνολαϊκισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί τη φιλελεύθερη δημοκρατία και γιατί η τελευταία πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων ακόμα και των εχθρών της.
Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωµένο στην οικονοµική ελευθερία αλλά και στο αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να τη συνοδεύει για να εξασφαλιστεί οικονομική ανάπτυξη. Ο συγγραφέας αφιερώνει επίσης ένα κεφάλαιο στο φαινόµενο της πολιτικής βίας ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του τόµου είναι αφιερωµένο στις ιδέες, τις έννοιες και τα θέµατα που απασχολούν τον σύγχρονο φιλελευθερισµό αλλά και τη δηµοκρατική σκέψη στο σύνολό της.
Η συλλογή αποτελείται από άρθρα που έχουν δηµοσιευθεί, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Ο συγγραφέας τα έχει επεξεργαστεί ξανά σε βάθος, προσθέτοντας µια πλουσιότατη τεκµηρίωση για όσες/ους θέλουν να εµβαθύνουν στα επιµέρους ζητήµατα.








Ο συγγραφέας
Ο Αριστείδης Χατζής είναι αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσµών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Δικαίου & Οικονοµικών του Πανεπιστηµίου του Σικάγου. Έχει τιµηθεί µε υποτροφίες και ακαδηµαϊκά βραβεία, εργασίες του έχουν δηµοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστηµονικά περιοδικά και συλλογικούς τόµους, έχει διδάξει και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων στην Ευρώπη, στην Αφρική και στην Άπω Ανατολή. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ελλάδας (Καθημερινή, Τα Νέα, Protagon) και του εξωτερικού (New York Times, Financial Times, Wall Street Journal). Είναι µέλος του επιστηµονικού συµβουλίου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο του Φιλελευθερισμός στη σειρά Μικρές Εισαγωγές.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα