Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Liminal ανακοινώνει το νέο της δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!


Το πρόγραμμα αποτελείται από διαφορετικά μεταξύ τους πρακτικά και θεωρητικά εργαστήρια που προσεγγίζουν την τέχνη του θεάτρου από ποικίλες οπτικές και αφετηρίες.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για το θέατρο και να έρθουν σε επαφή με τα απαραίτητα συστατικά του.

Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος για την τέχνη και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν δημιουργικά εργαλεία και να ανακαλύψουν την διαφορετικότητα μέσα από μεθόδους που βασίζονται στις αρχές της συμπεριληπτικής θεατρικής εκπαίδευσης.
Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία. 

Το πρόγραμμα  “Liminal στο σανίδι - Προετοιμασίες για την σκηνή!” κάνει πρεμιέρα με έναν πρώτο κύκλο συνολικής διάρκειας 22 ωρών, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει:

Εργαστήριο Ορθοφωνίας και Φωνητικής
Εργαστήριο για την κατανόηση της διαφορετικότητας
Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας
Εργαστήριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού

Ημερομηνίες: 9- 10/12, 17/12, 13-14/01 & 20-21/01
Διάρκεια: 22 ώρες

Χώροι Διεξαγωγής

Impact Hub Athens: Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή. Πρόσβαση από Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη. Πρόσβαση μέσω ηλεκτρικού συρμού, στάση ΒΙΚΤΩΡΙΑ και με τις λεωφορειακές γραμμές 054, 608,622, 022,
035, 2,3, 4, 5,11,14.

Συμμετοχή

Αιτήσεις συμμετοχής: https://goo.gl/tNjrkM

Κόστος: Παρακολούθηση ολόκληρου του προγράμματος: 90 ευρώ.
Για κάθε εργαστήριο ξεχωριστά: 30 ευρώ.

Απαραίτητη η προπληρωμή του ποσού των 20 ευρώ για κράτηση θέσης. Η αποπληρωμή για την συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει σε 2 δόσεις.
           
Ιστότοπος: www.liminal.eu

Περιγραφή προγράμματος: https://goo.gl/QzvJUf

Πρόσκληση στην νοηματική γλώσσα: https://goo.gl/T5H6gb

Facebook event page: https://goo.gl/2D14pc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο projects.liminal@gmail.com ή στο 6974182293.

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό προς όλους* ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.

Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ ή/και υπηρεσία χειλεανάγνωσης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή αιτήσεων.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δεκτές γίνονται αιτήσεις κάθε μορφής, όπως video, αρχείο ήχου.

Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και παπούτσια.

*Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να κατέχουν την έγγραφη συγκατάθεση του/της κηδεμόνα τους.




Πρόγραμμα & Εισηγητές

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες με την εγγραφή τους.

Εργαστήριο Ορθοφωνίας & Φωνητικής με την Γκέλη Φλουρή
Ημερομηνία: 9 και 10 Δεκεμβρίου
Ώρες: 12.00-15.00
Χώρος: Impact Hub Athens

Στο εργαστήριο αυτό θα εξασκηθούμε στην αναπνοή και στην ομιλία μας, καθώς  και στο τραγούδι. Θα πειραματιστούμε στον διαλογισμό μέσω της δόνησης, θα αλληλεπιδράσουμε μέσα στην ομάδα αλλά και θα αισθανθούμε και θα ανακαλύψουμε τον προσωπικό μας ήχο μέσα από ατομική προσέγγιση.
Και όλα αυτά  μέσα σε συνθήκη παράστασης!


Εργαστήριο για την κατανόηση της διαφορετικότητας
με τους Χρίστο Παπαμιχαήλ & Κατερίνα Σαραντίδου
Ημερομηνία: 17 Δεκεμβρίου
Ώρες: 11.00-15.00 
Χώρος: Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις ενδυνάμωσης ομάδας και εμπιστοσύνης, θα έρθουμε σε επαφή με την έννοια της διαφορετικότητας.
Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα νιώσουμε, θα προβληματιστούμε, θα αναθεωρήσουμε, θα μάθουμε μέσα από την εμπειρία μας και θα θέσουμε υπό αμφισβήτηση  στερεότυπα που κυριαρχούν σε προσωπικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.


Εργαστήριο Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας με τον Γιώργο Λυντζέρη
Ημερομηνία: 13 και 14 Ιανουαρίου
Ώρες: 11.00-14.00
Χώρος: Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε τα στάδια της έρευνας, ανάλυσης και σχεδιασμού ενός θεατρικού έργου.
Την πρώτη μέρα του εργαστηρίου θα διαβάσουμε και θα αναλύσουμε το θεατρικό κείμενο του Michael Weller, “50 ΛΕΞΕΙΣ”. Έπειτα θα επιχειρήσουμε μια σκηνογραφική προσέγγιση του έργου ( χώρος/ σχεδιασμός / κατασκευή).
Την δεύτερη μέρα θα προχωρήσουμε στην ενδυματολογική προσέγγιση του έργου. Θα ασχοληθούμε με τον σχεδιασμό των κοστουμιών, την εποχή, το ύφος και την αναζήτηση υλικών.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γίνει κατανοητός ο τρόπος και η διαδικασία παραγωγής και εκτέλεσης μιας παράστασης από την οπτική του σκηνογράφου - ενδυματολόγου.



Εργαστήριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού
με τους Μαρία Ζερβού και Σωτήρη Δούβρη
Ημερομηνία: 20 και 21 Ιανουαρίου
Ώρες:12.00-15.00
Χώρος: Impact Hub Athens

Στο εργαστήριο αυτό  θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε έναν θεατρικό χαρακτήρα ενός έργου, ακολουθώντας τα παρακάτω στάδια:

-Περίληψη έργου – Ανάγνωση σκηνής – Τονισμοί φράσεων – Στόχοι ρόλων – Εμπόδια στην επίτευξη των στόχων – Δοσμένες συνθήκες.
-Εργαλεία χαρακτήρα – Ιδιότητες χαρακτήρα – Η στιγμή πριν.
-Ρυθμοί, Τόνοι, Εντάσεις – Παύσεις – Απεύθυνση.
-Σώμα χαρακτήρα.
-Σκηνικά αντικείμενα – Στήσιμο σκηνής.

Σύντομα βιογραφικά

Η Γκέλυ Φλουρή είναι απόφοιτη του Εθνικού Ωδείου, έχει σπουδάσει Ηχοληψία και Υποκριτική και έχει φοιτήσει σε τμήμα μουσικοθεραπείας. Από το 2006 διδάσκει Σύγχρονη Φωνητική, έχει εργαστεί σε προγράμματα με άτομα με αναπηρία ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την ηχοθεραπεία και την ψυχοσωματική εναρμόνιση μέσω της φωνής.

O Χρίστος Παπαμιχαήλ είναι ηθοποιός και θεατρολόγος. Ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες ως ηθοποιός, performer, εκπαιδευτής, παραγωγός και διαχειριστής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Liminal και μέλος της ομάδας συλλογικού πολιτισμού Εμείς.

Η Κατερίνα Σαραντίδου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα ειδική φυσική αγωγή, έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα ένταξης ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης πάνω σε θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διαφορετικότητα.

Ο Γιώργος Λυντζέρης είναι σκηνογράφος - ενδυματολόγος, συνεργάζεται με τα περισσότερα θέατρα της Αθήνας και διδάσκει το μάθημα σκηνογραφία - ενδυματολογία σε δραματικές σχολές.

Ο Σωτήρης Δούβρης εργάζεται  από το 2007 ως  ηθοποιός  στο θέατρο, στην τηλεόραση, σε μεταγλωττίσεις και ενίοτε στον κινηματογράφο. Από το 2013 έχει  ιδρύσει το "Εργαστήρι Ερασιτεχνικού θεάτρου με τον Σωτήρη Δούβρη" όπου διδάσκει και σκηνοθετεί.

Η Μαρία Ζερβού είναι ηθοποιός, έχει εργαστεί ως παρουσιάστρια και κειμενογράφος,  έχει ασχοληθεί  με την μεταγλώττιση ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και αυτή την περίοδο σπουδάζει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

C:\Users\User\Desktop\f\collage 1.jpg
Liminal

Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία σε όλους για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες μέσω της χρήσης υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης  θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.                                                             

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

H liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016 μέσω μικρών και στοχευμένων δράσεων. Αναζητά την θέση της στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και συνεχώς εξελίσσεται προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην ιστοσελίδα www.liminal.eu, στη σελίδα  στο Facebook και στο κανάλι  στο Youtube.

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 28, Αθήνα

Ηλεκτρονική διεύθυνση: access.liminal@gmail.com

Τηλέφωνο: 6993076378

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα