Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αγάπης λόγια» Βραδιά αφιερωμένη στην οπερέττα


Καλλιτεχνικό κέντρο & Ωδείο Athenaeum
Αδριανού 3 Θησείο
Aίθουσα “Λούλη Ψυχούλη”


«Αγάπης λόγια»
Βραδιά αφιερωμένη στην οπερέττα

Άρης Γραικούσης, Μαρία Γαλάνη


Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00


  
Η υψίφωνος Μαρία Γαλάνη και ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στο πιάνο και στο τραγούδι, παρουσιάζουν μία συναυλία αφιερωμένη στην οπερέττα, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο & Ωδείο “Athenaeum”.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάσημα  σόλο τραγούδια και ντουέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Θεόφραστου Σακελλαρίδη, από οπερέτες όπως «Οι απάχηδες των Αθηνών», «Ο Βαπτιστικός», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου» κ.α. Στο πρόγραμμα επίσης θα ακουστούν Βαλς από οπερέττες του αυστριακού συνθέτη Johann Strauss για πιάνο, ερμηνευμένα από τον Άρη Γραικούση.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό: 5 ευρώ

Πληροφορίες:
Τηλ. : 210 3211987 – 55 & 49


Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης


ΑΡΗΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ
Ο Άρης Γραικούσης γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών  απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του  με Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο.                                                                                   Συνέχισε και ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold της Γερμανίας (τάξη, Jean-Efflam Bavouzet).                                                                                                       Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Γερμανία στις πόλεις Detmold, Hameln, Dortmund, Hannover, Bielefeld, Wittmund, Paderborn, Herford  καθώς και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» του Sopot, στο Gdansk.
Πρόσφατα, είχαν μεγάλη επιτυχία τα τελευταία του προσωπικά ρεσιτάλ “Promenade” ένα αφιέρωμα σε Ρώσους συνθέτες όπου παρουσιάστηκε αρκετές φορές στην Αθήνα, την επαρχία καθώς και στο Herford της Γερμανίας. Tο αφιέρωμα σε συνθέτες ρομαντικής μουσικής στον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού», το πρόγραμμα «Μουσικοί Συσχετισμοί», όπου απέσπασε πολύ θερμές κριτικές στο Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο “Athenaeum”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στην Γερμανία και το ρεσιτάλ με Polonaises & Nocturnes του F. Chopin όπου δόθηκε στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.
Έχει επίσης εμφανιστεί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης,  στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης , στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και ως σολίστ με την «Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου» στο Ενετικό Κάστρο Fortezza, στο Φεστιβάλ Χανίων,  στο Φεστιβάλ Σύμης, στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο ιστορικό Μουσείο Ύδρας, καθώς και σε άλλες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα. Σημαντική ήταν η συναυλία για την “Πανσέληνο του Αυγούστου” το 1999 στην Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Ασχολείται ενεργά με την συνοδεία στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες με ρεπερτόριο από μπαρόκ συνθέτες, βραδιές με Lieder, άριες από όπερες και κύκλους Ελλήνων συνθετών.
Διδάσκει πιάνο στο ωδείο & καλλιτεχνικό  κέντρο «Μουσικοί Ορίζοντες».

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΗ
Η λυρική σοπράνο Μαρία Γαλάνη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές μονωδίας στο ΩΔΕΙΟ «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ» στην Αθήνα, με δάσκαλο τον βαθύφωνο Νίκο Παγούνη, από όπου και αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα λυρικού τραγουδιού στο Μιλάνο με την καθηγήτρια φωνητικής Mariana Ciraci.
Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες στο εξωτερικό (Κανάρια Νησιά, Γιοχάνεσμουργκ, Festival International de Musique Universitaire στο Belfort της Γαλλίας, στην Πέργαμο της Τουρκίας κλπ) με κύκλους Ελλήνων συνθετών.
Στην Ελλάδα έλαβε μέρος στο Aegean Verdi Festival υπό τη δ/νση του καθηγητή του Lewis & Clark College of Arts and Sciences, Dr. George Skipworth, διακεκριμένου Αμερικανού πιανίστα, λυρικού καλλιτέχνη και μαέστρου. Έδωσε ακόμα συναυλίες στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», στο University of Indianapolis Athens Campus, στο αμφιθέατρο “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στο Δημαρχείο Χολαργού, στο «ΟΜΗΡΕΙΟ» της Χίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, καθώς επίσης και σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.