Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 Τελευταίες Παραστάσεις | Frida Κι Άλλο | Θέατρο 104 | Fly Theatre



Frida Kι Άλλο

Mία πολυμεσική παράσταση
 ένας video-art μονόλογος από τους

Fly Theatre

Θέατρο 104
(Ευμολπιδών 41, Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός)


10 Τελευταίες Παραστάσεις
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15
Μέχρι τις 29 Μαρτίου 2018



Ηλεκτρονική Προπώληση


Για 10 τελευταίες παραστάσεις θα παρουσιαστεί στο Θέατρο 104 η «Frida Κι Άλλο» των Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer) και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2018.


Τελευταίες Παραστάσεις
Τετάρτη 28/2 - Πέμπτη 1/3
Τετάρτη 7/3 - Πέμπτη 8/3
Τετάρτη 14/3 - Πέμπτη 15/3
Τετάρτη 21/3 - Πέμπτη 22/3
Τετάρτη 28/3 - Πέμπτη29/3




Μετά την επιτυχία της παράστασης «Αγγελική» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2014-2016), οι FLY THEATRE εντυπωσιάζουν και πάλι αυτή τη φορά με μία παράσταση, στο Θέατρο 104, για την μυθική Frida Kahlo η σπαραχτική ιστορία της οποίας παρουσιάζεται όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Η Κατερίνα Δαμβόγλου αναλαμβάνει το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου ενώ ο Robin Beer "επιστρατεύει", τις μαγικές δυνατότητες της τεχνολογίας δημιουργώντας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ζωντανά ήχο και βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο "ζωγραφίζει" τον περιβάλλοντα σκηνικό χώρο της Κατερίνας Δαμβόγλου που ως Φρίντα αλληλεπιδρά μαζί του άλλοτε με θυμό άλλοτε με οξύ μαύρο χιούμορ ξετυλίγοντας το - ματωμένο συχνά από τον πόνο – νήμα της ζωής της.

Η Frida, σύμβολο επιμονής, αντοχής και ελευθερίας, αντισταθμίζει την ακινησία της, “κινώντας” τη ζωή της στο μέγιστο. Τούτο την οδήγησε να παράγει ένα μοναδικό έργο, ακόμη και όταν “κοιτάζει προς τα μέσα”, που εκφράζει μια καθολική και βαθιά εικόνα του γύρω κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει από την αναπηρία της και μας κάνει να θέλουμε ακόμα Φρίντα Κι Άλλο.



Αποσπάσματα Κριτικών:
«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, μόνη ηθοποιός επί σκηνής, αναλαμβάνει να υποδυθεί τη Frida, δίνοντας το προσωπικό της ρεσιτάλ. […] Φως, ήχος, προβολές, ένας ολόκληρος μηχανισμός του θεάτρου πηγάζει από αυτό το τραπεζάκι όπου βρίσκεται καθηλωμένος επί μιάμιση ώρα ο Beer, χειροτεχνώντας κυριολεκτικά, μη διστάζοντας να αφήνει να φαίνονται στην προβολή ακόμη και τα δάκτυλά του που διορθώνουν, επεμβαίνουν, αλλοιώνουν τα προβαλλόμενα με απίστευτη ταχύτητα.[…] Η όλη παράσταση συνιστά μια θεατρική-πολυμεσική εμπειρία, μια χειροποίητη αισθητική αποκάλυψη που δεν μπορεί να περιγραφεί με ακρίβεια μέσω του λόγου, από δύο υψηλής ποίησης καλλιτέχνες. Ένα θέαμα διαφορετικό από τα τετριμμένα».  (Δημήτρης Τσατσούλης | Ημερόδρομος)

«Οι κάθε είδους προβολές γύρω από και πάνω στην ηθοποιό συνομιλούν μαζί της (τις εκτελεί με πραγματική μαεστρία και απόλυτο συντονισμό με τα δρώμενα ο Beer), δεν περιορίζονται σε αναπαραστάσεις των πινάκων της, αλλά δημιουργούν ένα ολόκληρο σύμπαν…» (Τώνια Καράογλου | Αθηνόραμα)

«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, με απαράμιλλο χιούμορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασμό, κατορθώνει να δημιουργήσει ένα απολαυστικό σκίτσο της μυθικής μεξικανής ζωγράφου. Η πραγματική όμως αποκάλυψη είναι ο σκηνικός χώρος που δημιουργεί διά της προβολής ο Robin Beer, σκιτσάροντας, χρησιμοποιώντας  μικροαντικείμενα και βίντεο ζωντανά, την ίδια στιγμή, με απίστευτη ταχύτητα και  συγχρονισμό με την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.
Σ’ ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής, κι η δουλειά των Fly Theatre, όπως ονομάζεται η ομάδα των Beer και Δαμβόγλου, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές».
(Γιώργος Βουδικλάρης | Popaganda.gr)
«H μεν Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόμπιν Μπίαρ, με ελάχιστα μέσα - τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες - δημιουργεί (με προβολές και live video) ένα πολύχρωμο οργιαστικό εικαστικό σύμπαν.......» (Ιωάννα Μπλάτσου | Νέα Σελίδα)
«Το «Frida κι άλλο» είναι απλούστατα κατάθεση ψυχής. Είναι ένα διαστημικός περίπατος ο οποίος δεν συγχωρεί ούτε το παραμικρό λάθος. Όλα είναι μελετημένα με ακρίβεια χιλιοστού. Παρακολουθώντας αυτή την παράσταση θα νιώσετε σαν να είσαστε μέσα σε μια διαστημική κάψουλα. Όλα εκτυλίσσονται και εξελίσσονται με απίστευτη ταχύτητα. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη στιγμή. Δεν μπορείς ούτε καν να το υποψιαστείς. Το μόνο βέβαιο είναι πως -όταν σβήσουν τα φώτα και οι ηθοποιοί υποκλιθούν στο κοινό- η προτροπή «Κι άλλο, κι άλλο» θα έρθει αυθόρμητα στα χείλη σας». (Παναγιώτης Μήλας | CatisArt.gr)
«Εκφράστηκαν τέλεια όλες οι πλευρές της πληθωρικής, ατίθασης Φρίντα, κάνοντας το κοινό να νιώσει τη μέθεξη με την ηρωίδα. Η ατμόσφαιρα μέσα στο θέατρο κατανυκτική, μας μεταφέρει στον μικρόκοσμο της φλογερής ζωγράφου, στην καθαρή, εξωτική και υπερπραγματική διάσταση της τέχνης της» (Ζωή Τόλη | Culturenow.gr)
«Το θέαμα της παράστασης δεν κρύβεται στην ιστορία της αλλά στον τρόπο που η Κατερίνα Δαμβόγλου την διηγείται. Το σώμα της κεκτημένο πλέον από το πνεύμα της μεξικανής ζωγράφου περιφέρεται στη σκηνή, όσο η δύναμη συγκεντρώνεται στο πρόσωπο της ηθοποιού.[…] Πλοηγός του παραμυθιού ο Robin Beer. Στέκεται στην άκρη της σκηνής, ίσα να τον πιάνει το μάτι σου και χειρίζεται με εξαιρετική μαεστρία το φόντο της Frida μέσα από ένα προτζέκτορα. Είναι το χέρι που την αγκαλιάζει. Είναι τα φτερά της που την βοηθούν να πετάξει». (Άννα Κάντα | Duduka.gr)
«Με αποζημίωσε η καταιγιστική ερμηνεία της Δαμβόγλου, οι εξαιρετικές φωνητικές της ικανότητες, η εκφραστικότητά της, η κίνησή της» (Μαρώ Τριανταφύλλου | Η Εποχή)
«Εκρηκτική και παθιασμένη η Κατερίνα Δαμβόγλου στο ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου. Ενώ ο Robin Beer χειρίζεται αψεγάδιαστα, στην παραμικρή λεπτομέρεια, τα τεχνικά μέσα […] Η παράσταση αποτελεί μια σύνθεση με συστατικά στοιχεία τον ζωντανό ήχο, τη βιντεοπροβολή, τη ζωντανή ζωγραφική και φυσικά τους συντελεστές της. Ο  μεταξύ τους συντονισμός, εντυπωσιακά καλοδουλεμένος.» (Χριστίνα Θάνου | Debop.gr)


Συντελεστές-«Frida Κι Άλλο»:

Κείμενα/Επεξεργασία Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου, Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνοθεσία: Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer)
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Κατερίνα Μπασκούτα
Ζωγραφική – Κατασκευή Σκηνικού: Ελένη Παπαδάκη
Φως - Ήχος: Robin Beer
Mακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Φωτογραφίες: Αλίκη Χιωτάκη, Κωστής Λέπουρης
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου & Robin Beer



Ειδική Ευχαριστία στις Εκδόσεις Ίκαρος και την Κική Δημουλά για την παραχώρηση του ποιήματός της [Κική Δημουλά, άτιτλο, "Τα Εύρετρα" Ικαρος, 2010].


*     Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους Fly Theatre και την Frida Κι Άλλο στη σελίδα της ομάδας στο Facebook: facebook.com/flytheatregreece στη σελίδα της παράστασης facebook.com/Fridakiallo και στο site της Ομάδας: http://flytheatre.wixsite.com/flytheatre





Τοποθεσία: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός
Ημερομηνία: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15, μέχρι 29 Μαρτίου 2018
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103455020
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, 5 ατέλειες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Αλεξία Πετροπούλου: "Ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη τη χαρά γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου... να χαίρεται!"

  «Το κλύσμα» στο θέατρο Αλκμήνη. Μιλήστε μου για αυτή την παράσταση. Αφηγούμαι, σαρκάζω και αυτοσαρκάζομαι, χορεύω, ερωτοτροπώ, πέφτω και σηκώνομαι,θυμάμαι και ξεχνώ... τη ζωή μιας γυναίκας που μέσα από τον πόνο, τον έρωτα, το χιούμορ, την προδοσία και τις όμορφες λέξεις,   προσπαθεί μονίμως να υπερβεί   τα ματαιωμένα όνειρά της και τις αντοχές της με συγχώρεση και αγάπη όσο και να συγκρούεται ο εσωτερικός της κόσμος με την πραγματικότητα και όλα αυτά τα όμορφα και δύσκολα ζωντανεύουν στην σκηνή υπό την σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Άννας Σωτρίνη.