Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου



Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές: 5 ευρώ

Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ταξιδεύει εκτός συνόρων, για να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό μερικά από τα καλύτερα διεθνή ντοκιμαντέρ. 15 βραβευμένες ταινίες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά,
το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν και την Ινδία, που έκαναν πανελλήνια πρεμιέρα
στην Καλαμάτα, φιλοξενούνται στον κινηματογράφο Τριανόν από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου. Όλα τα ντοκιμαντέρ προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

«Κινηματογράφος και Υγεία»
Το ντοκιμαντέρ ως καταλύτης για συζήτηση, πρόληψη και αλλαγή
Οι προβολές το Σάββατο 31 Μαρτίου είναι αφιερωμένες στην υγεία. Θα προβληθούν 5 ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προλογίσουν  ειδικοί σε θέματα υγείας. Στόχος του αφιερώματος είναι να εγείρει αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την υγεία, σωματική και ψυχική, και κατ’ επέκταση την ίδια την κοινωνία.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του πριν από 4 χρόνια, περιλαμβάνει ένα πανόραμα κινηματογραφικών παραγωγών από όλο τον κόσμο τελευταίας εσοδείας. Για 10 ημέρες κάθε Ιανουάριο, η Καλαμάτα γίνεται ο τόπος συνάντησης Ελλήνων και ξένων ντοκιμαντεριστών, που αποδέχονται την πρόσκληση του φεστιβάλ να προλογίσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με το κοινό. Το φεστιβάλ πλαισιώνεται από προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα.
Κάθε χρόνο, τμήμα του φεστιβάλ μεταφέρεται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως στη Σπάρτη, το Γύθειο, το Άργος, την Αμαλιάδα και τη Δημητσάνα.
Συνεργάτες - Διοργάνωση
Το Φεστιβάλ «Ο κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί το ΔΦΝΠ» διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ NoTraditional και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε
συνεργασία με τον κινηματογράφο Τριανόν. Γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας κι έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.




Το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Υγεία» του 4ου ΔΦΝΠ ενισχύθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμισης Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.



*Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108215469
Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές: 5 ευρώ



 Ο κινηματογράφος Τριανόν φιλοξενεί

το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
29, 30, 31 Μαρτίου 2018
Πρόγραμμα προβολών

Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές: 5 ευρώ

Πέμπτη 29 Μαρτίου

17:00 Σε βροντές, αστραπές και βροχή / In thunder, lighting and rain, Σκηνοθεσία: Rajesh James, Ινδία, 40’

17:40 Στην εξορία: Μια οικογενειακή ταινία / In Exile: A family film, Σκηνοθεσία: Juan Francisco Urrusti-Alonso, Μεξικό, 120'

20:00 Η ζωή και ο θάνατος ενός αρχιτέκτονα / Life & death of an architect, Σκηνοθεσία: Miguel Eek Quesada, Ισπανία, 52’

21:00 2 Girls / 2 κορίτσια, Σκηνοθεσία: Marco Speroni, Ιταλία, 51’
22:00 Κανείς δεν ξέρει τα τραγούδια μου / Nobody knows my songs, Σκηνοθεσία: Zoran Maslic, Καναδάς, 91’
Παρασκευή 30 Μαρτίου
17:00 Τα τραγούδια που μου έμαθαν τα πουλιά / Songs birds taught me, Σκηνοθεσία: Adrian Villa Davila, Κολομβία, 50’
18:00 Το άγγιγμα ενός αγγέλου / Touch of an angel, Σκηνοθεσία: Marek Tomasz Pawlowski, Πολωνία, 60’
19:00 Μια γυναίκα δίχως όνομα / A woman without a name, Σκηνοθεσία: Farzad Khoshdast, Ιράν, 80’
20:45 Στα ίχνη του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ / On the track of Robert van Gulik, Σκηνοθεσία: Robert Rombout, Βέλγιο, 90’
22:30 Ο θείος Τζέσι Γουάιτ-Πορτραίτο ενός μπλουζίστα του Δέλτα στο Ντιτρόιτ / Uncle Jessie White-Portrait of a Delta blues man in Detroit, Σκηνοθεσία: Ann Marie Hudak, ΗΠΑ, 60'
Σάββατο 31 Μαρτίου

15:30 Δύο κόσμοι / Two worlds, Σκηνοθεσία: Maciej Adamek, Πολωνία, 52’

17:00 Βουκεφάλας / Bucephále, Σκηνοθεσία: Damien Marti & Chloe Seyssel, Ελβετία, 35’

18:00 Μανία / Manic, Σκηνοθεσία: Kalina Bertin, Καναδάς, 85’

20:00 Αιτία θανάτου: Άγνωστη / Cause of death: Unknown, Σκηνοθεσία: Anniken Hoel, Νορβηγία, 90'

22:00 Ύμνος στη ζωή / In love as in life, Σκηνοθεσία: Nathalie Rossetti &Turi Finocchiaro, Βέλγιο, 61’

*Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108215469
Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές: 5 ευρώ
  
Συνόψεις ταινιών


Στα ίχνη του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ / On the track of Robert van Gulik, 90’

Του Robert Rombout (Βέλγιο) 


Ο Ρόμπερτ βαν Γκούλικ (1910-1967) ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ολλανδούς συγγραφείς στον κόσμο, αλλά σχετικά άγνωστος στην ίδια του τη χώρα. Διπλωμάτης, ειδικευμένος στην κινέζικη κουλτούρα και λόγιος, έγινε διάσημος με την αστυνομική σειρά του για τον Δικαστή Τι, η οποία με πολλούς τρόπους, είναι η προβολή της δικής του ζωής: μια μόνιμη διττότητα ανάμεσα στην πραγματική του ζωή και τον ήρωα των βιβλίων του.

 

Η ζωή και ο θάνατος ενός αρχιτέκτονα / Life & death of an architect, 52’

Του Miguel Eek Quesada (Ισπανία)


Το Φεβρουάριο του 1968, ο José Ferragut, ο πιο σημαντικός αρχιτέκτονας της Μαγιόρκα, βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι. Η υπόθεση έκλεισε λόγω έλλειψης στοιχείων. Πενήντα χρόνια αργότερα, το ντοκιμαντέρ Η ζωή και ο θάνατος ενός αρχιτέκτονα ρίχνει φως σε μια από τις πιο «βρώμικες» υποθέσεις της σύγχρονης ισπανικής ιστορίας. Ένας φόνος που τον χαρακτηρίζει η σιωπή, η ηθική των δυο μέτρων και δυο σταθμών, η ομοφοβία και η διαφθορά.

 

 

Μια γυναίκα δίχως όνομα / A woman without a name, 80’

Του Farzad Khoshdast (Ιράν)


Αυτή είναι η φυλακή Gharchak στην πόλη Βαραμίν, νότια της Τεχεράνης. Υπάρχουν τέσσερις πτέρυγες σε αυτή τη φυλακή. Κάθε πτέρυγα έχει μια πόρτα, η οποία ανοίγει στον μικρόκοσμο μιας γυναίκας. Η πρώτη πόρτα: Μια γυναίκα που έκαψε και σκότωσε έναν άντρα με οξύ. Η δεύτερη πόρτα: Μια γυναίκα που σκότωσε τα δυο της παιδιά. Η τρίτη πόρτα: Μια γυναίκα που σκότωσε τον εραστή της. Η τέταρτη πόρτα: Μια γυναίκα που σκότωσε μια από τις συγκρατούμενές της. Η τελευταία πόρτα ανοίγει στην ελευθερία και μια γυναίκα χαρούμενα βγαίνει από τη φυλακή χωρίς να γνωρίζει ότι...


Στην εξορία: Μια οικογενειακή ταινία / In Exile: A family film, 120'

Του Juan Francisco Urrusti-Alonso (Μεξικό)


Το ντοκιμαντέρ Στην Εξορία: Μια οικογενειακή ταινία έχει θέμα τις ζωές των συγγενών και των φίλων του δημιουργού, οι οποίοι έφτασαν στο Μεξικό ως πρόσφυγες του Ισπανικού Εμφυλίου. Οι ιστορίες τους συνυφαίνονται με την ιστορία της Ισπανίας και του Μεξικό.



Σε βροντές, αστραπές και βροχή / In thunder, lighting and rain, 40’

Του Rajesh James (Ινδία)

Το Σε βροντές, αστραπές και βροχή απεικονίζει τους αγώνες τριών γυναικών ενάντια στο εξοστρακισμό τους από την κοινωνία. Οι τρεις γυναίκες - μια παίκτρια ποδοσφαίρου, μια ψαράς και μια αποτεφρώτρια - αφηγούνται τις ιστορίες τους: τα δεινά τους, την αντίσταση και την αντοχή. Η κάμερα τις αφουγκράζεται προσεκτικά και κινηματογραφεί την ταυτότητά τους.


 

Τα τραγούδια που μου έμαθαν τα πουλιά / Songs birds taught me, 50’

Του Adrian Villa Davila (Κολομβία)


Το ντοκιμαντέρ δείχνει την καθημερινή ζωή τριών αφρο-κολομβιανών γυναικών, θυμάτων της ένοπλης σύρραξης της χώρας, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν στην Μπογκοτά. Λίγο-λίγο, οι φωνές τους μετέτρεψαν τα τραγούδια τους σε «φωλιές», σε ένα προστατευμένο έδαφος, όπου μπορούν να αντιστέκονται και να επουλώνουν τα τραύματά τους από την παράλογη βία από την οποία δραπέτευσαν.

2 Girls / 2 κορίτσια (51’)
Του Marco Speroni (Ιταλία)

Η Λότα και η Τιγκίστ, δυο κορίτσια που ζουν σε πολύ διαφορετικές χώρες, το Μπαγκλαντές και την Αιθιοπία, συνδέονται από το ίδιο ταξίδι. Και οι δυο γεννήθηκαν σε αγροτικές περιοχές και οι δυο αντιμετώπισαν φτώχεια ή κακοποίηση. Η μόνη επιλογή ήταν να το βάλουν στα πόδια. Ξεκινούν παράλληλα, απίστευτα σκληρά ταξίδια, διαμέσου των οποίων θα βρουν το πεπρωμένο τους. Και οι δυο αγωνίζονται για μια ζωή που, ίσως αύριο, θα είναι καλύτερη.

Ο θείος Τζέσι Γουάιτ-Πορτραίτο ενός μπλουζίστα του Δέλτα στο Ντιτρόιτ / Uncle Jessie White-Portrait of a Delta blues man in Detroit, 60'

Της Ann Marie Hudak (ΗΠΑ)


Ένα ντοκιμαντέρ για τον αείμνηστο Τζέσι Γουάιτ, έναν καλλιτέχνη των μπλουζ του Δέλτα του Μισισιπή που επηρέασε βαθιά πολλές γενιές μουσικών στην περιοχή του Ντιτρόιτ. Αλληγορία της επιβίωσης και της λύτρωσης, η ταινία ανιχνεύει την ιστορία του Γουάιτ από τη φτωχογειτονιά στο Μισισιπή μέχρι τη μετανάστευσή του στο Ντιτρόιτ, όπου η χαρισματική του προσωπικότητα και η καλλιτεχνική του ακεραιότητα κράτησαν το πνεύμα των παραδοσιακών blues ζωντανό κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους του Ντιτρόιτ.

Κανείς δεν ξέρει τα τραγούδια μου / Nobody knows my songs, 91’

Του Zoran Maslic (Καναδάς)


Ένας φωτογράφος μπαίνει στον κόσμο ενός άστεγου πανκ ρόκερ, ο οποίος είναι ερωτευμένος, και το πρότζεκτ μετατρέπεται σε φιλία. Μετατρέπεται σε μια συναισθηματική και πνευματική αναζήτηση για την απάντηση στο ερώτημα του πού ανήκει κανείς. Μετά από 37 χρόνια στον Καναδά, αυτός ο Αρμένιος που μεγάλωσε στη Συρία και το Λίβανο, αποφασίζει να γίνει ξανά μετανάστης. Εξαιτίας της γυναίκας που αγαπά, μετακομίζει στην Τουρκία.

 

Το άγγιγμα ενός αγγέλου / Touch of an angel, 60’

Του Marek Tomasz Pawlowski (Πολωνία)


Το ποιητικό ντοκιμαντέρ Το άγγιγμα ενός αγγέλου είναι η προσωπική ιστορία του Henryk Schonker, ενός Εβραίου από την πόλη Οσβιέκιμ, που μετονομάστηκε σε Άουσβιτς από τους Ναζί. Το 1939, ο πατέρας του ήταν πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας και υπεύθυνος του Γραφείου Μετανάστευσης των Εβραίων στην Παλαιστίνη, με εντολή των γερμανικών στρατιωτικών αρχών. Αυτή η ευκαιρία για νόμιμη μετανάστευση προκειμένου να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι ήταν εντελώς άγνωστη στον κόσμο γενικότερα. Το ντοκιμαντέρ θέτει δύσκολα ζητήματα διαχρονικής σημασίας: Αν ήταν οι δυτικές χώρες πρόθυμες να δεχτούν τους Εβραίους πρόσφυγες, πόσοι θα μπορούσαν να σωθούν;

Ντοκιμαντέρ αφιερώματος «Κινηματογράφος και Υγεία»

Μανία / Manic, 85’

Της Kalina Bertin (Καναδάς)


Η ταινία καταγράφει την έρευνα της σκηνοθέτιδος στο παρελθόν του πατέρα της, γκουρού και πατέρα δεκαπέντε παιδιών, ψάχνοντας να κατανοήσει την κληρονομικότητα της ψυχικής ασθένειας στην οικογένειά της. Το Manic επιλέχθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Hot Docs του Μπρούκλιν, όπου κέρδισε το βραβείο Doc Spirit.
 
 

Υμνος στη ζωή / In love as in life, 61’

Των Nathalie Rossetti &Turi Finocchiaro (Βέλγιο)



Αιτία θανάτου: Άγνωστη / Cause of death: Unknown, 90'

Της Anniken Hoel (Νορβηγία)


Μετά τον ξαφνικό θάνατο της αδελφής της, η οποία έπαιρνε αντιψυχωσικά, η σκηνοθέτις ξεκινάει μια έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο για να αποκαλύψει τα θανάσιμα μυστικά των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και τη δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία της ψυχιατρικής διάγνωσης και των φαρμάκων. Η ταινία, γυρισμένη στη διάρκεια 10 ετών, ακολουθεί την Ανίκεν καθώς αναζητεί απαντήσεις, όχι μόνο για το θάνατο της αδελφής της, αλλά και για τις δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο που είχαν παρόμοια μοίρα.

Βουκεφάλας / Bucephále, 35’

Των Damien Marti & Chloe Seyssel (Ελβετία)


Η Σελίν βαν Τιλ ήταν αμαζόνα στην ελβετική εθνική ιππική ομάδα όταν υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Ήταν μόλις 16 ετών. Μετά από αρκετές  εβδομάδες σε κώμα, ξύπνησε χωρίς τη δυνατότητα να μιλάει ή να περπατάει. Ο Βουκεφάλας είναι η ιστορία της Σελίν, για την οποία το «όλα είναι δυνατά» δεν είναι απλώς μια έκφραση, αλλά μια πραγματικότητα που ζει καθημερινά. 



 Ο κινηματογράφος Τριανόν

φιλοξενεί την ημερίδα
«ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»
Το ντοκιμαντέρ ως καταλύτης για συζήτηση, πρόληψη και αλλαγή
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Διάρκεια: Από τις 15:30 έως τις 23:00

Ο κινηματογράφος Τριανόν το Σάββατο 31 Μαρτίου φιλοξενεί την ημερίδα «Κινηματογράφος και Υγεία», με την προβολή 5 διεθνών ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προλογίσουν  ειδικοί σε θέματα υγείας. Μετά από κάθε προβολή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους προσκεκλημένους ιατρούς και να υποβάλλει τα ερωτήματά του. Οι ταινίες έκαναν πανελλήνια πρεμιέρα στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που για πρώτη φορά φέτος ταξιδεύει εκτός συνόρων. Στόχος του αφιερώματος είναι να εγείρει αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την υγεία, σωματική και ψυχική, και κατ’ επέκταση την ίδια την κοινωνία.

Πρόγραμμα ημερίδας

15:30 Δύο κόσμοι / Two worlds, Σκηνοθεσία: Maciej Adamek, Πολωνία, 52’

17:00 Βουκεφάλας / Bucephále, Σκηνοθεσία: Damien Marti & Chloe Seyssel, Ελβετία, 35’

18:00 Μανία / Manic, Σκηνοθεσία: Kalina Bertin, Καναδάς, 85’

20:00 Αιτία θανάτου: Άγνωστη / Cause of death: Unknown, Σκηνοθεσία: Anniken Hoel, Νορβηγία, 90'

22:00 Ύμνος στη ζωή / In love as in life, Σκηνοθεσία: Nathalie Rossetti &Turi Finocchiaro, Βέλγιο, 61’


Συνεργάτες - Διοργάνωση
Η ημερίδα διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ NoTraditional και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Τριανόν. Γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας κι έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

*Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108215469
Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Διάρκεια ημερίδας: Από τις 15:30 έως τις 23:00
Ημερήσιο εισιτήριο: 5 ευρώ                   





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα