Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Radio Concert: Julius Stern Orchestra & The Underground Youth Orchestra ζωντανά στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Ραδιοφωνική Συναυλία:
Julius Stern Orchestra Goes Underground
H JULIUS STERN ORCHESTRA & H THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA ζωντανά στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ | 28/3/2018

 
Στο πλαίσιο του προγράμματος των διεθνών συνεργασιών της,
η 
The Underground Youth Orchestra σας δίνει ένα ραδιοφωνικό ραντεβού
την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, στις 21.00
στη συχνότητα του Τρίτου Προγράμματος, στους 90,9 & 95,6 FM,
όπου θα συμπράξει μουσικά με την 
Julius Stern Orchestra,
τη νεανική ορχήστρα του Ινστιτούτου Julius Stern του Universität der Künste του Βερολίνου, υπό τη διεύθυνση της κ. Catherine Larsen-Maguire. 

 
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεότητας & της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Πρόγραμμα συναυλίας

L. V. Beethoven:  Εισαγωγή Κοριολανός  

J. S. Bach:  Κονσέρτο για δύο βιολιά σε Ρε Μινόρε BWV 1043

Σολίστ: Julia Kasprzak και Maya Kasprzak (9 και 12 ετών)

V. Williams:   Fantasia on Greensleeves

E. Grieg: Σουίτα  Holberg

Ελευθέριος Βενιάδης:  Πενθεσίλεια

G. Bizet:  Σουίτα Carmen No 1


Διεύθυνση  Catherine Larssen-Maguire

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κώστας Ηλιάδης,  Prof. Anita Rennert


Λίγα λόγια για την Julius Stern Orchestra
Το Ινστιτούτο Julius Stern του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Γερμανίας με σκοπό την προώθηση ιδιαίτερα ταλαντούχων νέων μουσικών. Το πρώην Ωδείο Στέρν, το οποίο οφείλει την ύπαρξή του στον Εβραίο μαέστρο και μουσικοπαιδαγωγό Julius Stern, εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου το 1966. Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του για νέους μουσικούς το κατέστησε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα του είδους του στην Ευρώπη. Στους πρόσφατους απόφοιτους συμπεριλαμβάνονται ο τσελίστας Alban Gerhardt, η βιολονίστα Viviane Hagner και ο πιανίστας Severin von Eckardstein.
Στο Ινστιτούτο Julius Stern, μαθητές από τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης λαμβάνουν μουσική κατάρτιση μέχρι να φθάσουν στην ηλικία για κανονικές μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τεχνών. Διδάσκονται από διάσημους καθηγητές και καθηγήτριες από το UdK με πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία προικισμένων παιδιών και νέων. Εκτός από τα δικά τους ατομικά μαθήματα, οι μαθητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να παίζουν μουσική δωματίου, καθώς και να συμμετέχουν στην ορχήστρα Kammerorchester Julius Stern.

Οι τακτικές δημόσιες συναυλίες - είτε ως μέρος συναυλιών είτε ως βραδιές στο πανεπιστήμιο ή σε εθνικά και διεθνή μουσικά φεστιβάλ - επιτρέπουν στους νέους μαθητές να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και εμπειρία στην εκτέλεση μπροστά σε ακροατήριο και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για μια μελλοντική μουσική σταδιοδρομία. Οι νεαροί φοιτητές υποστηρίζονται εδώ και πολλά χρόνια από τους Ευρωπαίους Φίλους του Ινστιτούτου Julius Stern.


Λίγα λόγια για την Catherine Larsen-Maguire 
Η Catherine Larsen-Maguire γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και ζει στο Βερολίνο. Μετά από δέκα χρόνια ως πρώτο φαγκότο στην KomischeOper Berlin, όπου επίσης διηύθυνε συναυλίες και οπερατικές παραστάσεις, άρχισε από το 2012 να επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διεύθυνση ορχήστρας. Το ρεπερτόριο της Catherine Larsen-Maguire κυμαίνεται από το μπαρόκ μέχρι τον 21ο αιώνα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύγχρονη μουσική και έχει διευθύνει τις πρώτες εκτελέσεις πολλών έργων. Έκανε το ορχηστρικό ντεμπούτο της στο KomischeOper το 2009, διευθύνοντας τη γερμανική πρεμιέρα της "Die Rote Zora" της Elisabeth Naske. Η παραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε το 2011 και διατίθεται σε DVD. Στις σημαντικότερες εμφανίσεις της την σεζόν του 2016/2017 περιλαμβάνονται το ντεμπούτο της με την DeutschesKammerorchester Berlin, την ορχήστρα της Σλοβενίας, το Klangforum Wien, το OFUNAM στην Πόλη του Μεξικού, το Yun Ensemble στη Νότια Κορέα, το φεστιβάλ Buzzards Bay στη Μασαχουσέτη, και το Sunflower Music Festival στο Κάνσας. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο διάσημο διαγωνισμόBesançon 2017 για νέους μαέστρους. Στις μελλοντικές εμφανίσεις της περιλαμβάνονται αρκετές συναυλίες με τη Σλοβενική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας, μαθήματα με την Εθνική Ορχήστρα Νέων της Σκωτίας, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ιρανικής μουσικής με το Ensemble United Berlin, διδασκαλία και διεξαγωγή συναυλιών στο Φεστιβάλ Femusc της Βραζιλίας καθώς και την παραγωγή της όπερας "La Bohème" στο ίδιο Φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για την The Underground Youth Orchestra
Η Underground Υouth Orchestra ιδρύθηκε το 2010. Ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς, τους Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, AntonelaCefa, και Όσβαλντ Αμιράλη, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας.

Μέχρι τώρα η UYO έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στις σημαντικότερες εμφανίσεις της Ορχήστρας περιλαμβάνονται: Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις “Η Νύχτα Μέρα” των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή της στην ηχογράφηση και το videoclip του τραγουδιού “I Love Athens” με την Έλλη Πασπαλά. Η συμμετοχή της στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία. Συμμετείχε στις συναυλίες “Στον Κήπο του Μεγάρου 2016” που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στην Συμφωνική σκηνική Μπαλάντα “Τραγουδώντας την Γέρμα” του F.G. Lorca στο Ίδρυμα Κακογιάννης.

Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στο Tübingen της Γερμανίας προσκεκλημένη από το Πανεπιστήμιο του Tübingen και το Υπουργείο Νεότητας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Συνεργάζεται τακτικά με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη. Έχει συνεργαστεί επίσης με τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και την Ευδοκία Μωυσίδου.



Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα. Η Ορχήστρα αποτελείται από έγχορδα (βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσο), ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο, φαγκότο), χάλκινα (τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα), άρπα, κρουστά και πιάνο. Όταν οι ενορχηστρώσεις το απαιτούν, συμπληρώνεται με φυσαρμόνικα, κιθάρα και παραδοσιακά όργανα (κανονάκι). Το ρεπερτόριο της έχει αφετηρία τον χώρο της κλασσικής μουσικής αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ποιοτικής μουσικής. Χαρακτηριστικό στοιχείο των ζωντανών της εμφανίσεων είναι η παρουσίαση έργων σε θεματικές ενότητες: μουσική από την Λατινική Αμερική, τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, παρουσίαση συμφωνικών έργων από Έλληνες συνθέτες, κινηματογραφική μουσική. Εδώ και δύο χρόνια η Ορχήστρα έχει ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κύριος στόχος του είναι να φέρει σε επαφή νέα παιδιά με τον μαγικό κόσμο της ορχήστρας. Έτσι σε όποια πόλη εκτός Αθηνών δίνει συναυλίες εντάσσει στο δυναμικό της νεαρούς σπουδαστές της περιοχής.


Λίγα λόγια για τον Κώστα Ηλιάδη

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, βιολοντσέλο με τον Δημήτρη Γούζιο και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Παράλληλα τελείωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussell, Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Υπήρξε μέλος του ‘’Τρίο Πολύχορδο’’ με το οποίο έχει βραβευτεί στον δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και Γερμανία και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ ( Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Πρώτο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Πρώτο Κύκλο Συναυλιών του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κύκλος Κονσέρτων του Δήμου Πάτρας, Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά στο Αthenaeum, Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Λευκάδας Δήμου Σαμοθράκης κ.α.). Έχει ηχογραφήσει για το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έχει συμπράξει σαν σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών, την Συμφωνικη Ορχήστρα της Jena και έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Εχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα ελλήνων συνθετών (Σ. Ζάννα, Ο. Αμιράλης, Ι. Χαλιάσα), καθώς και το κονσέρτο για κιθάρα και μεγάλη ορχήστρα του Ε. Τριανταφύλλου σε συναυλία για την ελληνική μουσική που διοργανώθηκε απο την Μουσική Ακαδημία της Βαϊμάρης. Παράλληλα ασχολείται με την σύνθεση για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ καθώς και με την ενορχήστρωση, μεταγραφή και διασκευή έργων για κιθάρα και άλλα σύνολα. Επιμελήθηκε την ανάπλαση της παρτιτούρας των έργων του Μ. Χατζιδάκι «Το Καταραμένο Φίδι» και « Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές» για δύο πιάνα. Ενορχηστρώσεις του έχουν παιχθεί από την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα Πατρών στο Φεστιβάλ Αθηνών και από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, και από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έργα του έχουν ερμηνευθεί απο την Νεανική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και απο το Σύνολο Disson Art Ensemble και από τα κουαρτέτα εγχόρδων Modern-e-Quartet Athens Bridge Quartet. σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έργα του κυκλοφορούν σε CD απο τις εταιρίες Motivo και Ekfrassis Productions. Έχει διευθύνει την ορχήστρα των κιθαριστών του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής. Υπήρξε κύριος διοργανωτής των Μουσικών Πρωινών στο Athenaeum, και επι σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου κύκλου συναυλιών του Δήμου Νέας Μάκρης. Υπήρξε υπεύθυνος για την ενημέρωση της βιβλιοθήκης του Princeton University γύρω απο την ελληνική δισκογραφία. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και σαν παραγωγός έχοντας οργανώσει φεστιβάλ, κύλους συναυλιών και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και δισκογραφικές παραγωγές. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την νεανική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα