Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χορευτικός Ιούνιος στο BIOS // FORM.AT (6 – 10 Ιουνίου) & REQUIEM – a choreographed portrait (14 – 17 Ιουνίου)

Χορευτικός Ιούνιος στο BIOS

Ελεονώρα Ηλία / A Priori Dance co.
6 – 10 Ιουνίου 2018
 
REQUIEM a choreographed portrait 
Αλέξης Τσιάμογλου / RoughCut   
14 – 17 Ιουνίου 2018



Δύο παραγωγές χορού από δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην περιφέρεια, κάνουν την αθηναϊκή τους πρεμιέρα τον Ιούνιο στο BIOS. exploring urban culture (Πειραιώς 84, Αθήνα).

Η Ελεονώρα Ηλία από την A Priori Dance co. με έδρα τα Ιωάννινα, παρουσιάζει το FORM.AT (6 – 10 Ιουνίου 2018), μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις αντιφάσεις που μας ενώνουν και μας χωρίζουν, για την κοινωνική ουτοπία. 

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσιάμογλου από την κολεκτίβα RoughCut με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το REQUIEM – a choreographed portrait (14 – 17 Ιουνίου 2018 στις 21.00), ένα έργο για μια χορεύτρια και 500 μπαλάκια ping-pong, μια παράσταση χορού για το σώμα ως ζωντανό αρχείο, ως δοχείο μνήμης κοινωνικών και πολιτικών εγγραφών. 
  


Ελεονώρα Ηλία / A Priori Dance co. 

6 – 10 Ιουνίου 2018 | 21.00
BIOS. exploring urban culture
Πειραιώς 84, Αθήνα

form.at (Μαρία Παπαδοπούλου, Ελεονώρα Ηλία) / © Μυρτώ Αποστολίδου

Μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις αντιφάσεις που μας ενώνουν και μας χωρίζουν, για την κοινωνική ουτοπία.

Το νέο έργο της ομάδας χορού Α priori με τίτλο form.at, ένα ντουέτο για δύο ερμηνευτές (Ελεονώρα Ηλία, Μαρία Παπαδόπουλου) βουτάει στον πλούτο της παράδοσης και εμπνέεται από το λαϊκό θρύλο του Του γεφύριου της Άρτας κρυφοκοιτάζοντας παράλληλα το θέατρο του παραλόγου και τον Ρινόκερο του Ε. Ιονέσκο, εξετάζοντας τη λειτουργία του ανθρώπου μέσα στα εκάστοτε κοινωνικο-ιστορικά συμφραζόμενα.

Το form.at συνυφαίνει ετερόκλιτες κινητικές αναφορές φτιάχνοντας ένα προσωπικό λεξιλόγιο με επιρροές που ενσωματώνουν το ηπειρώτικο βήμα των παραδοσιακών χορών και τις πολεμικές τέχνες, μέχρι τις ποιότητες και δυναμικές της προσωπικής κίνησης.

Από το πρωταρχικό κύτταρο της κάθε κοινωνίας, την ανθρώπινη δυάδα, μέχρι τις αγέλες των μεγάλων κοινωνιών, ανακύπτει το ερώτημα: Λειτουργούμε μαζί ή μόνοι, και αν ναι, με ποιους τρόπους επιλέγουμε να είμαστε μαζί; Οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται και γκρεμίζονται ξανά και ξανά, αλλά δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια. Η επιλογή του «μαζί» συνεπάγεται τη θυσία του ατομικού παρελθόντος μας, κρατώντας μόνο τα αναγκαία θραύσματα αυτού: την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης. Μήπως η αντίφαση με την οποία κινείται η ανθρωπότητα στην ιστορία -ταλαντευόμενη μεταξύ σύνεσης και παραλογισμού- οδηγεί και πάλι σε αντίστροφη κατεύθυνση; Άραγε η ανθρώπινη μεταμόρφωση είναι ουτοπική και τελικά κάθε νέα μορφή κοινωνίας αποτελεί μια άλλη όψη της προηγούμενης;


Συντελεστες
Ιδέα, Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία / A priori dance co.
Συν-δημιουργία, Ερμηνεία: Mαρία Παπαδοπούλου, Ελεονώρα Ηλία
Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου
Μουσική σύνθεση: Aλέξανδρος Κτιστάκης
Κοστούμια, Ενδυματολογία: Kωνσταντίνα Μαρδίκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός χορογράφου: Ευαγγελία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Trailer: Under The Carpet
Προβολή, Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου
Οργάνωση παραγωγής: Delta-Pi

Παραγωγή: A priori
Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (2017-18)


Πληροφορίες
Ημερομηνίες παραστάσεων: 6, 7, 8, 9, 10 Iουνίου 2018, Ώρα έναρξης: 21.00, Διάρκεια: 40 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ (Κανονικό), 6 ευρώ (Μειωμένο–Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ)
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr  
Χώρος διεξαγωγής: BIOS. exploring urban culture – Main (Πειραιώς 84, Αθήνα, 104 35), Τηλ: +30 210 3425335, www.bios.gr, bios@bios.gr


Διαβάστε περισσότερα

Γεννημένη στα Ιωάννινα, η Ελεονώρα Ηλία σπούδασε στην Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Δ. Γρηγοριάδου», συνεχίζοντας μετεκπαδεύσή της στο χορό, στην Γερμανία και το Βέλγιο.  
Ως χορεύτρια και performer έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή για το Φεστιβάλ Αθηνών (Κάρμεν, 2007), με τη Jessica Watson Galbraith για το φεστιβάλ Βερολίνου Potsdamer Tanztage (2008), με τη Deutsche Tanzcompanie Neustrelitz στο Μεκλενβούργο Γερμανίας (Jahreszeitung, 2009), με την ομάδα χορού les gentils pois(s)ons στην Αμβέρσα Βελγίου με artistic residency στον Κινητήρα (Αθήνα, 2012), με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2015), με τη Vicky Spanovaggelis/ Naud dance company για το Μουσείο Μπενάκη (Οut-topias, 2016), με τον Πέρε Φάουρα για το Φεστιβάλ Αθηνών (Bios, 2017), με το Soundtrope Festival 2017 για το Μουσείο Αργυροτεχνείας Ομίλου Πειραιώς, καθώς και με ανεξάρτητους χορογράφους και performers όπως η Maya M. Caroll κ.ά.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα μεταξύ άλλων με RootlessRoot, Les Slovaks, Μaya M. Caroll, Σύνδεσμο Χορού καθώς και το GAGA Intensive  στo Τορίνο (Iταλία, 2017).
Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της αστικής μη κερδοσκοπικής ομάδας χορού Α priori που έχει παρουσιάσει, ήδη, τέσσερις παραγωγές , σε Ιωάννινα , Αθήνα , Θεσσαλονίκη κ.ά και επιχορηγείται για το νέο έργο της από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στη Σχολή Χορού του Πνευματικού Κεντρου Δήμου Ιωαννιτών καθώς και κινησιολογία στο θέατρο.

Με τη διακριτική αμφισημία ανάμεσα στο αυταπόδεικτο και το σημείο εκκίνησης αλλά και με την έμμεση αναφορά στην ορολογία των νομικών, η ομάδα χορού A priori, δημιουργείται το 2014 από την Ελεονώρα Ηλία στην πόλη των Ιωαννίνων με βασικό αίτημα την δημιουργία παραστάσεων χορού στην περιφέρεια και την εξωστρέφεια αυτών προς τα μεγάλα κέντρα.
Η ομάδα συστήνεται επισήμως με Το αινιγμα της ύπαρξης, μια χορογραφία των Eλεονώρας Ηλία και Έλενας Ανδρεάδη, κάνοντας πρεμιέρα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και συνεχίζοντας της παραστάσεις της σε Αθήνα και Πάτρα.
Ενδιάμεσα, παρουσιάζονται οι performances Μια νύχτα στον κόσμο, μια κινησιολογική μεταφορά της ομώνυμης ταίνιας του Jim Jarmusch, και οι Άνθρωποι της Περιλπλάνησης, ένα site-specific έργο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rainy Days στα Ιωάννινα.  
Η πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας, το ντουέτο εμεις/nos συν-δημιουργήθηκε και ερμηνεύθηκε από την Ελεονώρα Ηλία και την Όλγα Σπυράκη, και παρουσιάστηκε σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο με την συνεργασία διαφόρων πολιτιστικών φορέων της περιφέρειας όπως το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Garage Performing Arts Center, το Δικό μου Φεστιβάλ, το Zante Dance Festival κ.α.
To form.at που κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα στο Bios τον Ιούνιο ’18 πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (2017-18).

Δείτε περισσότερα


REQUIEM
a choreographed portrait

Αλέξης Τσιάμογλου / RoughCut 

14 – 17 Ιουνίου 2018 | 21.00
BIOS. exploring urban culture
Πειραιώς 84, Αθήνα

REQUIEM – a choreographed portrait (Νιόβη Μπένου) / © Μυρτώ Αποστολίδου

Ένα έργο για μια χορεύτρια και 500 μπαλάκια ping-pong. Μια παράσταση χορού για το σώμα ως ζωντανό αρχείο, ως δοχείο μνήμης κοινωνικών και πολιτικών εγγραφών.

Το REQUIEM – a choreographed portrait δημιουργείται ως ο προσωπικός επικήδειος λόγος της χορεύτριας. Γίνεται η απόπειρα να αποτυπωθεί το πορτραίτο και η διαδρομή της  μέσα από την χορογραφική ματιά. Επικεντρώνοντας στις εμπειρίες της χορεύτριας ως ένα ζωντανό αρχείο-σώμα, ο Αλέξης Τσιάμογλου, από την κολεκτίβα RoughCut που υπογράφει το έργο, καταπιάνεται με το πώς το χορευτικό σώμα είναι σημαδεμένο κοινωνικά και πολιτικά. Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις, εμπειρίες και τα ίχνη τους, ερευνώνται οι δομές εξουσίας και παράδοσης, καθώς και οι ενδογενείς ιεραρχίες που τις διατρέχουν, υποκείμενο των οποίων είναι η ίδια η χορεύτρια. Οι κυρίαρχες ιδέες που εγγράφονται και καθυποτάσσουν και στην προκειμένη περίπτωση κατασκευάζουν το «χορευτικό σώμα» έρχονται στο προσκήνιο και τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Σημείωμα του δημιουργού
«Την περίοδο που δημιουργούσαμε το REQUIEM διάβαζα έργα και συνεντεύξεις του Φουκώ και με απασχολούσε το πώς είναι σημαδεμένο το χορευτικό σώμα από την εκπαίδευση του και την ιστορία. Πώς οι εγγεγραμμένες εμπειρίες σε αυτό να μπορούν να αναδυθούν; Πώς μπορεί το σώμα να λειτιουργήσει ως ένα ζωντανό αρχείο; Στο έργο γίνεται η απόπειρα να αποτυπωθεί το χορογραφικό πορτραίτο της χορεύτριας. Σε αντίθεση με την στατικότητα στα πορτραίτα ζωγραφικής, εδώ το αντιλαμβάνομαι ως διαδικασία, ως τόπο συνάντησης και δυνατοτήτων. Η χορογραφική ματιά λειτουργεί ως ένα σύστημα που συλλαμβάνει χειρονομίες, κινητικότητα, διαθέσεις και προθέσεις, τύπους σώματος. Τα μπαλάκια του ping-pong συνδέουν τα όσα βλέπουμε με την παράμετρο της τυχαιόητας και μαζί με την χορεύτρια συνθέτουν ένα live soundscape που για μένα είναι το REQUIEM.»


Συντελεστες
Σύλληψη, χορογραφία: Αλέξης Τσιάμογλου
Ερμηνεία: Νιόβη Μπένου
Μουσική: Sonny Touch
Ενδυματολογική, σκηνική επιμέλεια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελένη Χούμου
Προβολή, επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βασαριώτου
Οργάνωση παραγωγής: Delta-Pi
Παραγωγή: RoughCut


Πληροφορίες
Ημερομηνίες παραστάσεων: 14, 15, 16, 17, Iουνίου 2018, Ώρα έναρξης: 21.00, Διάρκεια: 45 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ (Κανονικό), 5 ευρώ (Μειωμένο–Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65, ΑΜΕΑ)
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr 
Χώρος διεξαγωγής: BIOS. exploring urban culture – Main (Πειραιώς 84, Αθήνα, 104 35), Τηλ: +30 210 3425335, www.bios.gr, bios@bios.gr


Διαβάστε περισσότερα

Ο Αλέξης Τσιάμογλου είναι χορευτής, χορογράφος και video artist. Από το 2008 έχει συνεργαστεί με ομάδες, χορογράφους και σκηνοθέτες όπως: Sinequanon, Default, 50 Collective, David Zambrano, Λία Τσολάκη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Σωτήρη Χατζάκη. Ως χορευτής έχει εμφανιστεί σε παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, του ΚΘΒΕ κ.ά. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία FABRIC OF TIME του Miky Ambrozy η οποία απέσπασε το βραβείο Wild Card στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους στο Leuven. Μικρού μήκους ταινίες χορού που έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ στην Σουηδία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Ελλάδα. Για την χρονιά 2013-14 του απονεμήθηκε υποτροφία από το χορογραφικό κέντρο του Άμστερνταμ (ICK- SPAZIO) για νέους ταλαντούχους χορογράφους. Από κοινού με τη Σοφία Παπανικάνδρου πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο TOWARDS PERFORMANCE που απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers και ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η κίνηση και ο χορός.

Η κολεκτίβα RoughCut σχηματίστηκε το 2015 από τον Αλέξη Τσιάμογλου και την χορεύτρια-χορογράφο Σοφία Παπανικάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη δημιουργία χορογραφικών έργων, ταινιών χορού και προωθητικού υλικού. Πυρήνας στη δημιουργία είναι η αντίληψη και γραφή με αρχές τεχνικών μοντάζ. Η RoughCut έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τα έργα: ENCOUNTER και CROSSROADS σε χορογραφία Αλέξη Τσιάμογλου, GROOVE THEORY σε χορογραφία Σοφίας Παπανικάνδρου και THE STARS WONT COME OUT TONIGHT σε σκηνοθεσία Μαριλένας Κατρανίδου. Παράλληλα με το χορογραφικό της έργο, η RoughCut δημιουργεί προωθητικό υλικό και βίντεο για ομάδες χορού και θεάτρου.

Δείτε περισσότερα:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα