Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Ρούλα Πατεράκη σκηνοθετεί Γιάννη Μαυριτσάκη | Οι πρώτες φωτογραφίες και το video trailer

Γιάννης Μαυριτσάκης
Η επίκληση της γοητείας
Σκηνοθεσία Ρούλα Πατεράκη

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Στάση Μετρό Κεραμεικός | Τηλέφωνο 21 0347 4312
 
Μόνο για 5 παραστάσεις
30 - 31 Μαίου & 1 - 2 - 3 Ιουνίου
Ώρα έναρξης 21.15 | Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ & 10 ευρώ μειωμένο
   
 Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση: https://www.dropbox.com/sh/26hcw42acqgkhq1/AACVQHAQ0257r9-hl_oSCxaYa?dl=0

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Το έργο
Η επικληση της γοητείας. Πέντε επεισόδια. Επεισόδιο πρώτο. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέσα στην αβεβαιότητα ενός τοπίου. Επεισόδιο δεύτερο. Ένας άνδρας και ένα κορίτσι, μέσα σ’ ένα φασματικό λεωφορείο. Επεισόδιο τρίτο. Ένας σκύλος και ένα ιπτάμενο θηρίο, μέσα στην αρένα. Επεισόδιο τέταρτο. Ένας άνδρας και ένας άλλος άνδρας, μέσα στο όριο της ακραίας εκπαίδευσης. Τελευταίο επεισόδιο. Ένα κορίτσι, μέσα στον καθρέφτη.

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.
 
Σημείωμα σκηνοθέτη
Η αισθητική του θεατρικού έργου του Γ. Μαυριτσάκη αναδεικνύεται από τον ηθικό κώδικά που διέπει τόσο την ιστορία όσο και τα πρόσωπα-χαρακτήρες του έργου. Παράδοξο και ιδιαιτέρως θαυμαστό είναι ότι αυτός ο ηθικός κώδικας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θρίλερ και μυστηρίου η οποία συνήθως απουσιάζει από έργα ηθικής.
Το Κακό και το Καλό.

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Σε μια εποχή σαν τη δική μας η γοητεία του κακού διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το καλό δεν απουσιάζει. Αλλά σε αυτή τη μάχη -που κατά μία έννοια θυμίζει τη σύγκρουση του Φάουστ με τον Μεφιστοφελή- η όψη του καλού είναι χλωμή και άρρωστη, το δε σώμα του ασθενικό και άνευρο.

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Αντίθετα, οι άγγελοι του κακού, κυρίως άντρες, συγκεντρώνουν τις σπουδαιότερες αρετές της γνώσης, της σοφίας, της ομορφιάς και της επάρκειας. Τα επιχειρήματά τους, παρότι εγκληματικά και αξιοκατάκριτα, δεν παύουν να είναι ανατρεπτικά και επαναστατικά.
 
Ρούλα Πατεράκη

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.
 
Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφέας: Γιάννης Μαυριτσάκης
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Σκηνικά -κοστούμια: Άγγελος Μέντης

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Δρακουλαράκος & Ρούλα Πατεράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευανθία Κουρμούλη
Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Ρίτα Λυτού

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Ταμιωλάκης

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.
 
Ερμηνεύουν: Ανδρέας Αντωνιάδης, Σπύρος Βάρελης, Αλέξης Διαμαντής, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Ζορμπά, 
Ευανθία Κουρμούλη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Νίκος Μαυράκης, Κώστας Σερίφης, Τσιμάρας Τζανάτος

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Το παιδί: Μαρίνα Σαΐνη.

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Μικρό σύνολο πνευστών: Πόλυ Θάνου, Θάνος Χατζόπουλος

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Το έργο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ‘Μωβ Σκίουρος’

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΦÏÏογÏαÏία Ïου Aris Asproulis.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

"Αγγλίδα Ερωμένη" Πρεμιέρα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

  Η ΑΓΓΛΙΔΑ ΕΡΩΜΕΝΗ της Μαργκερίτ Ντυράς Αστυνομικό ψυχολογικό δράμα

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη.