Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες γυναίκες δημιουργοί στο Φεστιβάλ Αθηνών + Εργαστήριο για επαγγελματίες των τεχνών με την Iva Horvat



ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΒΑ ΧΟΡΒΑΤ

Παραστατικές Τέχνες: Στρατηγικές προώθησης στη διεθνή αγορά

4-8 Ιουνίου 2018




Σχετικά με το εργαστήριο

Στόχος του εργαστηρίου είναι η μεθοδευμένη μελέτη καλλιτεχνικών προτάσεων και η ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την διεθνοποίηση, την προβολή και την προώθησή τους στην αγορά των παραστατικών τεχνών.

Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριο θα εστιάσει στα εξής:

·         Εξατομικευμένη μελέτη ενός πρότζεκτ και αξιολόγηση της εν δυνάμει παρουσίας του στη διεθνή αγορά.

·         Ανάπτυξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής προώθησης του καλλιτεχνικού έργου.

·         Ανάλυση του περιβάλλοντος της αγοράς σε διάφορες χώρες του κόσμου. Καταγραφή των διαφόρων φεστιβάλ και άλλων πιθανών σημείων ορατότητας ενός συγκεκριμένου έργου.

·         Μεθοδολογικά εργαλεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας στρατηγικής μέσα σε ένα συγκεκριμένο χωρικό και χρονικό πλαίσιο.

·         Επικοινωνία: Πώς; Πότε; Και για ποιο λόγο;

·         Αξίες και αρχές ανάπτυξης προσωπικής καλλιτεχνικής ταυτότητας σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον.

·         Δημιουργικότητα: Μέθοδοι, τρόποι εργασίας και επικοινωνιακές τεχνικές πάνω στον επαγγελματικό αυτοπροσδιορισμό.

Το εργαστήριο θα είναι κυρίως πρακτικό. Μέσω μιας σειράς δράσεων, θα εξοικειωθούμε με τη διαδικασία ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση των συγκεκριμένων, υπό εξέταση καλλιτεχνικών πρότζεκτ στις διάφορες αγορές, θα βρούμε τους κατάλληλους τρόπους για να επικοινωνήσουμε το έργο μας στους άλλους, να το παρουσιάσουμε σε επαγγελματίες του χώρου και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας σε ένα επικοινωνιακό επίπεδο.


Θεματικές:

·         Στρατηγικές διανομής ενός καλλιτεχνικού έργου στο χώρο των παραστατικών τεχνών

·         Το έργο και η προβολή του

·         Αγορές και σημεία ορατότητας

·         Χρονική συγκυρία (Timing)

·         Δικτύωση (Networking)

·         Ανάπτυξη στρατηγικής / Εξατομικευμένος σχεδιασμός

·         Δημιουργικότητα / Επαναπροσδιορισμός και προσαρμογή σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική αγορά

·         Επικοινωνία / Επικοινωνιακή ταυτότητα


Iva Horvat:
Καθηγήτρια πανεπιστημίου με αντικείμενο την κινησιολογία, χορεύτρια, χορογράφος και σκηνοθέτρια θεάτρου. Ιδρύτρια του γραφείου Agente129 με έδρα τη Βαρκελώνη, που δραστηριοποιείται στη διανομή του καλλιτεχνικού έργου στον χώρο των παραστατικών τεχνών. Μέσω του γραφείου έχει συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες σε διάστημα τεσσάρων ετών με στόχο τη διεθνοποίηση των πρότζεκτ τους.

Το 2017 ίδρυσε την ART REPUBLIC, ένα γραφείο για την ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδιασμού και την κινητικότητα στον χώρο των παραστατικών τεχνών, με συνιδρύτρια την Elise Garriga.

Καθηγήτρια ανάπτυξης, διαχείρισης και διανομής καλλιτεχνικών έργων.

Μέλος της δημιουργικής ομάδας του Grand Theatre Groningen της Ολλανδίας.



ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: 4 – 8 Ιουνίου
Ώρες: 11:00 – 15:00
Χώρος: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256

Συνολικό κόστος συμμετοχής (5 ημέρες): 80 €

Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες, παραγωγούς, managers και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραστατικών τεχνών

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους στο seminars@greekfestival.gr

Προθεσμία υποβολής: 20 Μαΐου

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

Νέες γυναίκες δημιουργοί στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τρεις νέες γυναίκες δημιουργοί παρουσιάζουν τις δουλειές τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Κάθε μία με τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα, καλούν το κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις που ξεχωρίζουν η κάθε μία για το ιδιαίτερο ύφος της και την απρόσμενη θεματική της. Η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα) με τις Παράξενες Ιστορίες δημιουργεί ένα επιβλητικό περιβάλλον με ζωντανή μουσική και πολυμέσα, σε μία πρωτότυπη προσέγγιση στο έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Η Μάρθα Μπουζιούρη με την Αμάρυνθο προσεγγίζει με όρους θεάτρου ντοκιμαντέρ μια υπόθεση που αναστάτωσε την Ελλάδα, εξετάζοντας τους μηχανισμούς κατασκευής της αλήθειας και απόδοσης δικαιοσύνης. Και η βραβευμένη Ελίζα Σόρογκα  με τις Ρίζες παρουσιάζει μία υποβλητική σύνθεση κινηματογραφικής και σκηνικής αφήγησης, που εστιάζει στη ζωή μοναχικών γυναικών σε ερειπωμένα χωριά της Ηπείρου.

Violet Louise
Παράξενες ιστορίες, του Έντγκαρ Άλλαν Πόε
Πειραιώς 260 – Β
26-28 Ιουνίου, 21:00
Oπτικοακουστική παράσταση βασισμένη στη διασκευή ποιημάτων και διηγημάτων του συγγραφέα.
Η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα) έχει συνδέσει το όνομά της με την πολυμεσική αφήγηση στο θέατρο. Οι δουλειές της είναι σκηνικές συνθέσεις όπου συνυπάρχουν ισάξια ο ήχος, η μουσική, η εικόνα και η ανθρώπινη παρουσία. Στις Παράξενες Ιστορίες η Violet Louise αναδεικνύει το πόσο σύγχρονος είναι ο Πόε, αναδεικνύοντας ένα λιγότερο προφανές στοιχείο του έργου του: τον ανθρωποκεντρισμό του. Επί σκηνής βρίσκεται η ίδια, που παράγει ζωντανά το sound design και η Αγλαΐα Παππά. Οι δύο ηθοποιοί προσεγγίζουν το υλικό τους -προσωπικές επιστολές, ποιήματα και διηγήματα του Πόε- περισσότερο εσωτερικά, μακριά από τον γοτθικό τρόπο που συνηθίζεται.
Η Λουίζα Κωστούλα (Violet Louise) σπούδασε μουσική, υποκριτική και νομική και ασχολήθηκε με τη σύνθεση ήχου για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις παραστατικές τέχνες. Aπό το 2012 ερευνά το πεδίο της πολυμεσικής αφήγησης, εμπνευσμένη από την έννοια του μοντάζ και μέσα από τον συγκερασμό διαφορετικών τεχνών και της musique concrète. Στις σκηνοθεσίες της υπογράφει τη μουσική, τα ηχητικά και τα οπτικά υλικά.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Πληροφορίες και εισιτήρια: http://greekfestival.gr/gr/events/view/violet-louise-2018
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μ
oυσική - Δραματουργία: Λουίζα Κωστούλα
Σχεδιασμός συστήματος αναπαραγωγής ήχου & εικόνας:
 Studio 19
Σχεδιασμός φωτισμού:
 Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν:
 Aγλαΐα Παππά, Λουίζα Κωστούλα
H παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 ΟΥΝΕΣΚΟ». Mε τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος  
http://greekfestival.gr/assets/uploads/Athens%20Culture%20Net%20Logo%20GR.jpg

Μάρθα Μπουζιούρη
Αμάρυνθος
Πειραιώς 260 – Ε
4-6 Ιουλίου, 21:00
Η υπόθεση της Αμαρύνθου ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου 2006 και πήρε αυτόματα πρωτοφανείς διαστάσεις, καθώς κοινή γνώμη, ΜΜΕ, πολιτικοί και λοιποί φορείς δημοσίου λόγου είδαν σε αυτή πολλά διεγερτικά συστατικά: βιασμός και ανήλικοι, κινητά που κατέγραφαν ερωτικές συνευρέσεις, σχολικές καταλήψεις και νεολαία σε κρίση, επαρχία και κλειστές συντηρητικές κοινωνίες, μετανάστες, ρατσισμός, προκαταλήψεις, συνενοχή. Η Μάρθα Μπουζιούρη, ορμώμενη από την εθνογραφική προσέγγιση, προσεγγίζει την υπόθεση μέσα από τους όρους του θεάτρου ντοκιμαντέρ για να φανερώσει τις διαδικασίες κατασκευής της αλήθειας και τις γενικεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τις δύο πλευρές (βιασμός ή συναινετική συνεύρεση).
Η παράσταση επιχειρεί να παρουσιάσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, σε σχέση με την αντίδραση των θεσμών και των ΜΜΕ και παράλληλα να αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά όσων αναμείχθηκαν στην παράσταση. Όπως δηλώνει η ίδια η σκηνοθέτης: «Με τη δική μας «Αμάρυνθο» επικαλούμαστε έστω και εκ των υστέρων, αυτό το χαμένο προνόμιο για επικοινωνία και κριτικό αναστοχασμό. Δεν επιχειρούμε ούτε να ξαναδικάσουμε αλλά ούτε να προτείνουμε μια βολική ουδετερότητα. Ερχόμαστε να ξαναθυμηθούμε όλα όσα μας οδήγησαν στιγμιαία να φωνάξουμε, στη συνέχεια να αποσυρθούμε και τελικά να ξεχάσουμε».
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Πληροφορίες και εισιτήρια: http://greekfestival.gr/gr/events/view/martha-mpouziouri-2018
Συντελεστές:
Κείμενο - Δραματουργία - Σκηνοθεσία:
 Μάρθα Μπουζιούρη
Σύμβουλος έρευνας:
 Αθηνά Αθανασίου
Ερευνητική ομάδα - Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου:
 Γρηγόρης Γκουγκούσης, Νούρη Διακάκη, Αθηνά Σίμογλου
Σκηνικά - Κοστούμια:
 Ελένη Στρούλια, Ζαΐρα Φαληρέα
Φωτισμοί:
 Ολυμπία Μυτιληναίου
Video - Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης
Ηχητικός σχεδιασμός:
  Voltnoi Brege
Ηθοποιοί:
 Πολύδωρος Βογιατζής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Κισσανδράκης, Θεανώ Μεταξά
Οργάνωση - εκτέλεση παραγωγής:
 plays2place

Ελίζα Σόρογκα
Ρίζες
Πειραιώς 260 – Β
7-9 Ιουλίου, 21:00
Η Ελίζα Σόρογκα, με διεθνή παρουσία στον χώρο των παραστατικών τεχνών, έγινε ευρύτερα γνωστή όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο σύγχρονης τέχνης στον 11ο παγκόσμιο διαγωνισμό Arte Laguna Prize (κατηγορία Performance & Video Art), τον Μάρτιο του 2017 στη Βενετία, με την περφόρμανς της Women in Agony. Στις δουλειές της εστιάζει στις αναπαραστάσεις του «ανοίκειου» και στη μετουσίωση της καθημερινής ζωής σε παραστατική τέχνη. Οι Ρίζες είναι μια παράσταση που συνθέτει με μοναδικό τρόπο την κινηματογραφική με τη σκηνική αφήγηση.
Το πρώτο σκέλος αποτελείται από ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την καθημερινότητα ηλικιωμένων γυναικών που ζουν μόνες σε απομονωμένα χωριά της Ηπείρου. Με σκηνοθετική προσέγγιση επηρεασμένη από τον Ιαπωνικής καταγωγής χορό Butoh που ορίζει και τους ρυθμούς του μοντάζ, αναδεικνύεται η ιδιόμορφη σχέση των γυναικών με τον χρόνο, καθώς αυτές αφηγούνται ‘εσωτερικούς διαλόγους’ και ιστορίες από το παρελθόν, στιχάκια καρδιάς και τραγούδια που αγάπησαν.. Αποτελούν τους τελευταίους εν ζωή φορείς μνήμης των τόπων αυτών. Στο δεύτερο σκέλος, έρχονται επί σκηνής γυναίκες τριών γενεών συνδεδεμένες με το τραγούδι - ο πολυφωνικός όμιλος «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», οι γυναίκες του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία» μαζί με δύο «Ισοκράτισσες» - και μοιράζονται με το κοινό προσωπικές ιστορίες που μετουσιώνονται σταδιακά σε πολυφωνικό τραγούδι, με τη μουσική διεύθυνση του βραβευμένου για την προβολή και τη διάδοση του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, Αλέξανδρου Λαμπρίδη, “κυρατζή” του Πολυφωνικού Καραβανιού.  Η παράσταση ξετυλίγει βιωματικές ιστορίες γυναικών διακρίνοντας την κάθε προσωπικότητα για την μοναδικότητά της, ενώ όλες μαζί συνθέτουν ένα διαχρονικό ηχητικό ψηφιδωτό μαρτυριών.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Πληροφορίες και εισιτήρια: http://greekfestival.gr/gr/events/view/eliza-sorogka-2018
Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Ελίζα Σόρογκα
Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελευθερία Ντεκώ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αίγλη Δράκου
Σκηνογραφία - Ενδυματολογική επιμέλεια: Εύα Γουλάκου
Σχεδιασμός ήχου - Σύνθεση: Δημήτρης Μυγιάκης
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Κατσιάνος 
Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Συντονισμός παραγωγής: Ειρηάννα Δραγώνα 
Αφήγηση - Μουσική ερμηνεία: Οι «Κυράδες της Άνω Δερόπολης» (Κατίνα Ρούτζιου, Αναστασία Κάλη, Βασιλική Ζώκου, Βασιλική Μπιτσιούνη, Ευτυχία Λιάζου, Σοφία Ζάχου, Σταυρούλα Κιτσάκη, Χριστίνα Ντρίγιου) - Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» με δύο «Ισοκράτισσες» (Αλίκη Γκανά, Άρτεμις Ίσου, Δάφνη Τσιάβου, Ελένη Γερακίτη, Κατερίνα Ευθυμίου, Ουρανία Μπατσινίλα, Πένυ Σπυροπούλου, Σοφία Ίσου)
Ερμηνεύονται ζωντανά Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα